A kismamák 8 tipikus öltözködési bakija
Ne ess ebbe a hibába!
A növekvő pocak miatt könnyű belefutni egy-két tévedésbe.

Dia

 	Csupa bő réteg  	A terhesség idején kényelmesek a bő darabok, és arra is jók, hogy elfedjék itt-ott a súlyfelesleget. Ám épp az ellenkezőjét érheted el velük, ha tetőtől talpig laza esésű holmikba bújsz, melyek hanyagul topissá teszik a megjelenésed, illetve teltebbnek mutatnak a valóságosnál. A széles szárú A-vonalú nadrágokat ne viseld hosszított fazonú, keresztben csíkos felsőkkel, és kerüld a mélyülepű, trottyos megoldásokat, melyek elvesznek a lábad hosszából.

Csupa bő réteg

A terhesség idején kényelmesek a bő darabok, és arra is jók, hogy elfedjék itt-ott a súlyfelesleget. Ám épp az ellenkezőjét érheted el velük, ha tetőtől talpig laza esésű holmikba bújsz, melyek hanyagul topissá teszik a megjelenésed, illetve teltebbnek mutatnak a valóságosnál. A széles szárú A-vonalú nadrágokat ne viseld hosszított fazonú, keresztben csíkos felsőkkel, és kerüld a mélyülepű, trottyos megoldásokat, melyek elvesznek a lábad hosszából.

Dia

 	Csípő- és combhangsúlyozó részletek  	Egyes fazonok és díszítőelemek akkor is előnytelenek lehetnek számodra, ha a várandósság során nem szedtél fel túl sok pluszkilót. A kiszélesedett csípőre felhívják a figyelmet a hosszított fazonú, vastag passzrészes felsők, különösen akkor, ha vízszintes csíkozás vagy széles öv díszíti őket. Az optikailag megvastagított csípővonal összemosódhat a méretes pocakoddal, így tömbszerűvé válhat az alakod. A combokat erősítő oldalzsebek sem szerencsések.

Csípő- és combhangsúlyozó részletek

Egyes fazonok és díszítőelemek akkor is előnytelenek lehetnek számodra, ha a várandósság során nem szedtél fel túl sok pluszkilót. A kiszélesedett csípőre felhívják a figyelmet a hosszított fazonú, vastag passzrészes felsők, különösen akkor, ha vízszintes csíkozás vagy széles öv díszíti őket. Az optikailag megvastagított csípővonal összemosódhat a méretes pocakoddal, így tömbszerűvé válhat az alakod. A combokat erősítő oldalzsebek sem szerencsések.

Dia

	Vastag garbók	Ritka a hattyúnyakkal rendelkező kismama, így ilyenkor figyelembe kell venni, hogy a nagy mell és pocak lerövidíti a felsőtestet, a kerekebb sziluett miatt pedig hangsúlytalanná válik a nyak. A vastag, bő garbókkal ezt a hatást még jobban kiélezheted, mert zömökebbé teszik az alakod. Hosszú nyaklánccal valamennyire ellensúlyozhatod ezt a bakit, de ha az arcod is pufókabb lett a babavárás időszakában, a vastag garbóktól mindenképp óvakodj, mert a húsos, kerek orcákra terelik a figyelmet.

Vastag garbók

Ritka a hattyúnyakkal rendelkező kismama, így ilyenkor figyelembe kell venni, hogy a nagy mell és pocak lerövidíti a felsőtestet, a kerekebb sziluett miatt pedig hangsúlytalanná válik a nyak. A vastag, bő garbókkal ezt a hatást még jobban kiélezheted, mert zömökebbé teszik az alakod. Hosszú nyaklánccal valamennyire ellensúlyozhatod ezt a bakit, de ha az arcod is pufókabb lett a babavárás időszakában, a vastag garbóktól mindenképp óvakodj, mert a húsos, kerek orcákra terelik a figyelmet.

Dia

	Villantós felső bevágós nacival	Sokakat a terhességgel járó súlyfelesleg sem tart vissza attól, hogy szelektálás nélkül kövessék a divatot. Persze nem arról van szó, hogy ne lehetne merész stílusa egy kismamának, de az a megfelelő öltözék, ami alkalmazkodik - vagy ha úgy tetszik, passzol - a testalkathoz. A hosszú lábakat bátran lehet szűkebb fazonokkal hangsúlyozni, de nem rövid felsőkkel. Nem túl előnyös, ha a pocakod felkap a tunikád hosszából, a nadrágod pedig túlzottan bevág.

Villantós felső bevágós nacival

Sokakat a terhességgel járó súlyfelesleg sem tart vissza attól, hogy szelektálás nélkül kövessék a divatot. Persze nem arról van szó, hogy ne lehetne merész stílusa egy kismamának, de az a megfelelő öltözék, ami alkalmazkodik - vagy ha úgy tetszik, passzol - a testalkathoz. A hosszú lábakat bátran lehet szűkebb fazonokkal hangsúlyozni, de nem rövid felsőkkel. Nem túl előnyös, ha a pocakod felkap a tunikád hosszából, a nadrágod pedig túlzottan bevág.

Dia

 	Lábrövidítő nadrágok  	Most a téli időszakban is divatos a boka fölé érő nadrágszár, ám ha nem vagy égimeszelő kismama, ajánlatos lemondanod erről a trendről. A pöttöm termetet ugyanis a nagy pocak jobban összenyomja, és a vastagabb combok szintén rásegíthetnek arra, hogy rövidebbnek tűnjenek a lábaid. Az efféle nadrágfazonok kurtává és vaskossá teszik a virgácsaidat, ezt a hatásukat pedig a bokacsizma látványosan kiélezi.

Lábrövidítő nadrágok

Most a téli időszakban is divatos a boka fölé érő nadrágszár, ám ha nem vagy égimeszelő kismama, ajánlatos lemondanod erről a trendről. A pöttöm termetet ugyanis a nagy pocak jobban összenyomja, és a vastagabb combok szintén rásegíthetnek arra, hogy rövidebbnek tűnjenek a lábaid. Az efféle nadrágfazonok kurtává és vaskossá teszik a virgácsaidat, ezt a hatásukat pedig a bokacsizma látványosan kiélezi.

Dia

 	Túl vastag, túl bő, túl hosszú  	Télen muszáj melegebb rétegekbe burkolózni, de a túlzásoktól tartózkodj, amennyiben alacsony vagy teltebb termettel rendelkezel. A vastag, kötött holmik mértéktelen halmozásával egybemoshatod az alakod, amire a nagy pocak duplán rásegít. Kerüld el a nehéz anyagú, esés nélküli tubusszoknyákat, illetve az ormótlanul bő, zsákszerű lebernyegeket. A kötött ruhákat sikkesebbé teheti az empire-szabás, mely tagoltabbá varázsolja az alakod.

Túl vastag, túl bő, túl hosszú

Télen muszáj melegebb rétegekbe burkolózni, de a túlzásoktól tartózkodj, amennyiben alacsony vagy teltebb termettel rendelkezel. A vastag, kötött holmik mértéktelen halmozásával egybemoshatod az alakod, amire a nagy pocak duplán rásegít. Kerüld el a nehéz anyagú, esés nélküli tubusszoknyákat, illetve az ormótlanul bő, zsákszerű lebernyegeket. A kötött ruhákat sikkesebbé teheti az empire-szabás, mely tagoltabbá varázsolja az alakod.

Dia

 	Túlméretezett szőrmegallér  	Most divatos ugyan a széles, nagy, szőrös gallér, de mivel a pocakod eleve bő fazonú kabátot igényel, a kettő ötvözésével könnyen eltolhatod az arányaidat. Ha minden hangsúly a gömbölyded felsőtestre kerül, robusztus külsőt nyerhetsz. A túlméretezett gallér széthúzza a vállakat, illetve összenyomja a vonalaidat.

Túlméretezett szőrmegallér

Most divatos ugyan a széles, nagy, szőrös gallér, de mivel a pocakod eleve bő fazonú kabátot igényel, a kettő ötvözésével könnyen eltolhatod az arányaidat. Ha minden hangsúly a gömbölyded felsőtestre kerül, robusztus külsőt nyerhetsz. A túlméretezett gallér széthúzza a vállakat, illetve összenyomja a vonalaidat.

Dia

 	Minták és szűk vonalak  	Minden nő szeretne csinos lenni a terhesség kilenc hónapjában is. A tapasztalat az, hogy sokan, amikor éppen csak látszani kezd a pocakjuk, rémületbe esnek, hogy hamarosan elveszítik a megszokott vonalaikat. Így, kihasználva ezt az időszakot, még gyorsan magukra kapják a szexi, szűk fazonokat. Ezzel semmi baj, de az apró pocakról sem szabad megfeledkezni: elvesznek a derékívből, és a mintás tubusszoknyákkal összejátszva egybefüggő tömbbé formálnak. Sokkal nőiesebb hatást érhetsz el az átlapolt ruhafazonokkal, melyek optikailag nyújtanak.

Minták és szűk vonalak

Minden nő szeretne csinos lenni a terhesség kilenc hónapjában is. A tapasztalat az, hogy sokan, amikor éppen csak látszani kezd a pocakjuk, rémületbe esnek, hogy hamarosan elveszítik a megszokott vonalaikat. Így, kihasználva ezt az időszakot, még gyorsan magukra kapják a szexi, szűk fazonokat. Ezzel semmi baj, de az apró pocakról sem szabad megfeledkezni: elvesznek a derékívből, és a mintás tubusszoknyákkal összejátszva egybefüggő tömbbé formálnak. Sokkal nőiesebb hatást érhetsz el az átlapolt ruhafazonokkal, melyek optikailag nyújtanak.

Ezt is szeretjük
Szerző: Kiss Krisztina
Fotó: