A 8 legtrendibb tavaszi-nyári stílus, pocakra igazítva
Néhány jól kombinálható darabbal kevesebb pénzből is megalapozhatod a stílusodat.

Dia

 	Diáklánystílus  	A Lolita trendnek is nevezett diáklánystílus az ötvenes évekből merített ihletet, ám nemcsak az édeskés romantika a sajátja. A rockabilly irányzata kedveli a szexi, farmeros szereléseket, így ha formásak a lábaid, nagy pocakkal is bátran bevállalhatod a farmersortot, amit retro blúzocskákkal és bő tunikákkal variálhatsz. Amennyiben zavar a csípőméreted, válassz egy empire-szabású tearuhát.

Diáklánystílus

A Lolita trendnek is nevezett diáklánystílus az ötvenes évekből merített ihletet, ám nemcsak az édeskés romantika a sajátja. A rockabilly irányzata kedveli a szexi, farmeros szereléseket, így ha formásak a lábaid, nagy pocakkal is bátran bevállalhatod a farmersortot, amit retro blúzocskákkal és bő tunikákkal variálhatsz. Amennyiben zavar a csípőméreted, válassz egy empire-szabású tearuhát.

Dia

 	Maxi  	A hetvenes évek maxiőrülete idén újra tombol, ám nagy pocakra a földig érő szoknyát nem ajánljuk, mert kettévágja az alakodat, illetve megrövidíti a lábad. A maxi is inkább a magas termetűeknek kedvez, de nem muszáj nyakig érő virgácsokkal rendelkezned, hogy megelégedve viselhesd. Az empire-szabású, A-vonalú darabok a körte testalkat aránytalanságait orvosolhatják, hiszen összenyomják a nyúlánk felsőtestet, és megnyújtják a zömökebb alsófertályt. A V-kivágású csőfazonokban pedig magasabbnak tűnhetsz.

Maxi

A hetvenes évek maxiőrülete idén újra tombol, ám nagy pocakra a földig érő szoknyát nem ajánljuk, mert kettévágja az alakodat, illetve megrövidíti a lábad. A maxi is inkább a magas termetűeknek kedvez, de nem muszáj nyakig érő virgácsokkal rendelkezned, hogy megelégedve viselhesd. Az empire-szabású, A-vonalú darabok a körte testalkat aránytalanságait orvosolhatják, hiszen összenyomják a nyúlánk felsőtestet, és megnyújtják a zömökebb alsófertályt. A V-kivágású csőfazonokban pedig magasabbnak tűnhetsz.

Dia

 	Tengerészmódi  	A matrózcsíkok szélesítő hatását mindenki ismeri, ám ettől még nem kell lemondanod a tengerészstílusról. A csíkos felsők még jól is jöhetnek, amennyiben kiszélesedett a csípőd, hiszen egyensúlyba hozhatja az arányaidat. Arra azonban ügyelj, hogy sötét, egyenes fazonú nadrággal kombináld. A változó dőlésszögben csíkozott, alaknyújtó fazonú strandruhák sem ellenségei a nagy pocaknak.

Tengerészmódi

A matrózcsíkok szélesítő hatását mindenki ismeri, ám ettől még nem kell lemondanod a tengerészstílusról. A csíkos felsők még jól is jöhetnek, amennyiben kiszélesedett a csípőd, hiszen egyensúlyba hozhatja az arányaidat. Arra azonban ügyelj, hogy sötét, egyenes fazonú nadrággal kombináld. A változó dőlésszögben csíkozott, alaknyújtó fazonú strandruhák sem ellenségei a nagy pocaknak.

Dia

 	Szafari  	A letisztult trendek egyike a homokárnyalatokat kedvelő szafari irányzat. Nőies elképzeléseiben nagy szerepet játszanak a trencskószabású és ingfazonú ruhák, melyek bővülő vonalaikkal slankítják a kerek pocakot. Lezserebb összképet valósíthatsz meg, ha a vászon rövidnadrágodat T-vonalú felsővel párosítod. Mindkét stílusvariációt megbolondíthatod állatmintás kiegészítőkkel, esetleg natúr faékszerekkel.

Szafari

A letisztult trendek egyike a homokárnyalatokat kedvelő szafari irányzat. Nőies elképzeléseiben nagy szerepet játszanak a trencskószabású és ingfazonú ruhák, melyek bővülő vonalaikkal slankítják a kerek pocakot. Lezserebb összképet valósíthatsz meg, ha a vászon rövidnadrágodat T-vonalú felsővel párosítod. Mindkét stílusvariációt megbolondíthatod állatmintás kiegészítőkkel, esetleg natúr faékszerekkel.

Dia

 	Vidéki romantika  	Ez a legbájosabb stílus, ráadásul a sokoldalú, kényelmes ruhadarabokat preferálja. Bár a színes virágminták kihangsúlyozhatják a domborulatokat, de okosan megszelídítheted őket. Ruhák esetében válassz nagyléptékű, kevésbé kontrasztos mintázatokat. Egy rövid fazonú kardigánnal pedig karcsúsíthatsz a vonalaidon. A körte típusoknak kimondottan ajánlott az apróvirágos blúzocska, amit összeboronálhatnak egy nem túl buggyos, szolid háremgatyóval.

Vidéki romantika

Ez a legbájosabb stílus, ráadásul a sokoldalú, kényelmes ruhadarabokat preferálja. Bár a színes virágminták kihangsúlyozhatják a domborulatokat, de okosan megszelídítheted őket. Ruhák esetében válassz nagyléptékű, kevésbé kontrasztos mintázatokat. Egy rövid fazonú kardigánnal pedig karcsúsíthatsz a vonalaidon. A körte típusoknak kimondottan ajánlott az apróvirágos blúzocska, amit összeboronálhatnak egy nem túl buggyos, szolid háremgatyóval.

Dia

 	Könnyed, nőies elegancia  	Idén az elegáns, vízfényű anyagoktól a szürke mindennapokban sem kell megválnod, hiszen még egy farmeros összeállítást is képesek finomabbá és nőiesebbé varázsolni. Az efféle blúzok lapos talpú balerinacipőkkel is kifogástalanul mutatnak. A fényes ruhák kövérítő hatását V-alakban vagy függőleges irányban ráncolt, mell alatt szabott fazonokkal ellensúlyozhatod.

Könnyed, nőies elegancia

Idén az elegáns, vízfényű anyagoktól a szürke mindennapokban sem kell megválnod, hiszen még egy farmeros összeállítást is képesek finomabbá és nőiesebbé varázsolni. Az efféle blúzok lapos talpú balerinacipőkkel is kifogástalanul mutatnak. A fényes ruhák kövérítő hatását V-alakban vagy függőleges irányban ráncolt, mell alatt szabott fazonokkal ellensúlyozhatod.

Dia

 	Retro  	A retro divatnak egyaránt megvannak a nőies és vagány irányzatai, így bármelyik variációt követheted, még ha nem is tökéletes az alakod. Lazább hétköznapokon a hetvenes évekből csenhetsz ötleteket: amennyiben kellőképp magas vagy hozzá, egy enyhén trapézfazonú farmerrel ellensúlyozhatod a csípőméretedet. Ám vigyázz, mert a vastag combot kihangsúlyozhatják. A hatvanas évek kedvelt zsákruhái szintén ideálisak számodra. Dobd fel élénk cipővel és táskával.

Retro

A retro divatnak egyaránt megvannak a nőies és vagány irányzatai, így bármelyik variációt követheted, még ha nem is tökéletes az alakod. Lazább hétköznapokon a hetvenes évekből csenhetsz ötleteket: amennyiben kellőképp magas vagy hozzá, egy enyhén trapézfazonú farmerrel ellensúlyozhatod a csípőméretedet. Ám vigyázz, mert a vastag combot kihangsúlyozhatják. A hatvanas évek kedvelt zsákruhái szintén ideálisak számodra. Dobd fel élénk cipővel és táskával.

Dia

 	Vagány fesztiváltrendek  	Kismamaként bizonyára nem fogsz fesztiválokra járni, de lazább, kirándulós napokon követheted a vagabond stílusokat. A pamut háremnadrágokban és a boyfriend farmerokban az a jó, hogy követni tudják a méretváltozásaidat. A nagyon mély ülepű fazonokat azonban kerüld, mert összenyomják az alakodat. A lezser alsókat egyszínű pólókkal és topokkal kombináld, melyeket behúzva viselj. A kiegészítőknek itt is nagy szerepe lehet, különösen a kalapoknak és a bőröveknek.

Vagány fesztiváltrendek

Kismamaként bizonyára nem fogsz fesztiválokra járni, de lazább, kirándulós napokon követheted a vagabond stílusokat. A pamut háremnadrágokban és a boyfriend farmerokban az a jó, hogy követni tudják a méretváltozásaidat. A nagyon mély ülepű fazonokat azonban kerüld, mert összenyomják az alakodat. A lezser alsókat egyszínű pólókkal és topokkal kombináld, melyeket behúzva viselj. A kiegészítőknek itt is nagy szerepe lehet, különösen a kalapoknak és a bőröveknek.

Ezt is szeretjük
Szerző: Kiss Krisztina
Fotó: