5 gyerekbútor, ami együtt nő a kicsivel
Ha a gyerekszoba kialakításánál a kényelem és a biztonság mellett a praktikum is fontos számodra, válassz átalakítható, továbbépíthető bútorokat!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy álomszép gyerekkuckó berendezésénél sok szempontot figyelembe kell venni. Az esztétikum mellett arra is fontos törekedned, hogy puha, biztonságos és kényelmes legyen, ahol a kicsi akkor sincs veszélyben, amikor megteszi az első ingatag lépéseket.

Az újszülöttek esetében még nincs nagy szükség külön szabad térre, ahol a játékidő telhet, így az elsődleges szempont leginkább az, hogy amikor vele foglalkozol, minden a kezed ügyébe essen, és logikus, átlátható elrendezésben legyen, hogy megkönnyítse a dolgodat.

Ám, ahogy az apróság cseperedik, egyre nagyobb igénye lesz egy saját kis játéksarokra, ahol otthonosan érezheti magát, és biztonságosan mozoghat.

Amikor azonban eljön az idő, és szűkössé válik a babaszoba, újabb átalakításokra lehet szükség. Az igényes, gyerekbarát bútorcsaládok bizony nem olcsók, a gyerekek pedig szélsebesen nőnek: ha azonban olyan berendezési elemeket választasz, melyek könnyen kombinálhatóak, és követni tudják csemetéd helyigényét, megúszhatod az újabb bútorvásárlást. Ezek a praktikus, átalakítható és továbbépíthető bútorok lényegesen tovább díszíthetik gyermeked szobáját, így nemcsak pénzt spórolsz meg, hanem mindig naprakészen tudod majd követni porontyod fejlődését, ami meghatározza, hogy mekkora és milyen elrendezésű térre van szüksége.

Átépíthető babaágy, fiókos pelenkázószekrénnyel

A Faktum Gyermekbútor termékei a baba és a mama számára egyaránt kényelmet biztosítanak. Bútoraik időtálló, természetes alapanyagokból készülnek, és a külcsín mellett a praktikusságra, az egyszerű kezelhetőségre, valamint a biztonságos kialakításra is nagy hangsúlyt helyeznek.

 

A kínálatuk esztétikai szempontból is roppant változatos, hiszen a natúr fától kezdve a letisztult, fehér bútorcsaládokon át az izgalmas színösszeállításokig mindent megtalálsz egy helyen. Mindemellett az apró gyerekszobák helytakarékos igényeit is figyelembe veszik, valamint kombibútoraik a gyerek növekedési szakaszaira is gondolnak.

Ezt tükrözi a Kombi lux elnevezésű, komplett babaszoba-berendezésük, mely összeszerelve mindössze két négyzetméternyi helyet foglal el, és idővel könnyen átalakítható, illetve elemeire bontható. A felszerelés egy kiságyból, alsó fiókos ágyneműtartóból, valamint polcos és fiókos megoldású pelenkázószekrényből áll. Később, a rácsok levételével a babaágyból kényelmes heverő alakítható ki, a pelenkázó leszerelésével pedig egy praktikus kis komódot nyerhetsz, mely ruhásszekrényként, játéktartóként és íróasztalként egyaránt működhet.

Ára 78 900 forint. *

Átalakítható pelenkázókomód

A Stile Baby Interio bababútorai egyedülálló módon ötvözik a praktikum, a stílusos megjelenés és a felhasználóbarát kialakítás pozitív tulajdonságait. Bútoraikra jellemző a letisztult, harmonikus tervezés, emellett egytől egyig természetes alapanyagokból, biztonságosra tervezett részletmegoldásokkal, valamint magas szintű technológiai eljárással készülnek.

A Sonja pelenkázókomódjuk nagyméretű pelenkázófelülettel és három fiókos tárolóval rendelkezik. A pelenkázó oldalvédő, illetve a hátsó toldalék a későbbiekben eltávolítható, így a termék kisszekrényként vagy komódként funkcionálhat tovább. Egyszerű formavilága és a gazdag színválaszték azt is lehetővé teszi, hogy akkor se kelljen megválnod tőle, ha a csemetéd kinő a színes-mintás, mesefigurás korszakából, és egy napon kijelenti, hogy komolyabb gyerekszobára vágyik. A komódhoz stílusában illeszkedő kiságy, nagyszekrény, polc és játéktároló is vásárolható.

Ára 89 990 forint. *

Kombinálható bölcső - Egy bútor, négy lehetőség

Az e-Bababolt webáruház kiváló minőségű gyermekbútorokat forgalmaz, melyeket interneten rendelhetsz meg. Kínálatukból elérhető áron juthatsz hozzá Roba, Avent, Pierre Cardin és még sok más, ismert gyártók által tervezett és kivitelezett termékekhez.

Itt találhatsz rá a 4in1 átalakítható bölcsőre is, melyet nem kell száműznöd a gyerekszobából a baba fél éves kora után sem. A hajlított talp segítségével bölcsőként is használhatod, de a kerekek felszerelésével egyszerű módon alakíthatod át praktikus, mobil kisággyá. Az egyik oldalát eltávolítva, a szülői ágy mellé helyezve baba-mama ágyként is működhet, így a lehető legkényelmesebb módon lehetsz a kisbabád közelében, ha nyűgös éjszakánként, és a te álmod is zavartalanabb, hiszen a kicsi mégis külön alszik. Amikor már nem lesz szüksége ilyen ágyikóra, néhány mozdulattal csinos kis ülőpadot rittyenthetsz belőle, melyen élvezet a mesemondás.

Ára 45 990 forint. *

Etetőszékből kisasztal és ülőke

A Philippo Kids babaholmijaival webáruházakban és bébiboltokban is gyakran találkozhatsz, hiszen termékei igen kedveltek. Egyik népszerű fejlesztésük a tömör fenyőből készült, átépíthető etetőszék, melynek előnye, hogy akkor is hasznát veheted, ha a kisgyereked óvodássá érett, és már önállóan tud étkezni. A segítségével külön kis sarkot alakíthatsz ki neki a konyhában, mely az ő méreteihez idomul, ezáltal kényelmesebben gyakorolhatja a terítést is, evés után pedig rajzoló-gyurmázó asztalkának használhatja.

Az etetőszék trükkje, hogy a masszív szerkezet egy oldalra fordított kisasztalkát rejt magában, melynek tetejébe belehelyezhető a tálcás etetőszék. Később a tálca leszerelhető, az alsó vázból pedig asztalka nyerhető, így jóval tovább igénybe vehetitek.

Ára 9900 forint. *

Bővíthető gyermekágy

Ha nem szeretnél porontyod minden születésnapjára újabb gyerekágyat vásárolni, érdemes beszerezned egy bővíthető heverőt. A különleges, borovi fenyőből készült ágy nyolcvan centi széles, hosszát pedig változtathatod: lehet 100-140 vagy akár 180 centi hosszú is.

Az ágy így maradéktalanul lépést tud tartani gyermeked növekedésével, a széthúzás műveletét pedig még egy szivacstoldalék is segíti.

A borovi gyerekágyat a Manó Babaház internetes oldalán vásárolhatod meg.

Ára: 39 990 forint. *

* Interneten fellelt, tájékoztató jellegű árak.

Ezt is szeretjük