12 vagány, őszi cipőfazon városi kismamáknak
Ilyen trendi, lábkímélő topánokban sétálhatsz át az őszbe!

Dia

 	Extravagáns félcipő 	Az új trendek ismét divatba hozzák a maszkulin félcipőket, melyek között a kis kockasarkú és a teljesen lapos talpú változatokat egyaránt megtalálod. Ha az egyszerű, fűzős lábbelik untatnak, a színes-díszes modellek táborában keresgélj, ahol olyan extravagáns darabokra lelhetsz, melyek virágmintával, csipkerátéttel vagy fényes díszítőelemekkel igyekeznek csajosabbá és izgalmasabbá tenni a letisztult fazonokat. Az efféle átmeneti topánokat nemcsak nadrággal, hanem szoknyával, ruhával is viselheted.

Extravagáns félcipő

Az új trendek ismét divatba hozzák a maszkulin félcipőket, melyek között a kis kockasarkú és a teljesen lapos talpú változatokat egyaránt megtalálod. Ha az egyszerű, fűzős lábbelik untatnak, a színes-díszes modellek táborában keresgélj, ahol olyan extravagáns darabokra lelhetsz, melyek virágmintával, csipkerátéttel vagy fényes díszítőelemekkel igyekeznek csajosabbá és izgalmasabbá tenni a letisztult fazonokat. Az efféle átmeneti topánokat nemcsak nadrággal, hanem szoknyával, ruhával is viselheted.

Dia

 	Klasszikus balerinafazon 	A visszafogott, bőr balerinacipők minden stílusban otthonosan mozognak. Akkor is felveheted, ha lezser, farmer-pulóver összeállítást viselsz. Egy hozzá illő bőrtáskával kimondottan bájossá teheti az öltözékedet. Hosszabb sétákra érdemes egy picit magasított, szélesebb sarkú kreációt választanod, mert így jobban eloszlik a súly, mint a teljesen lapos talpú verziókban.

Klasszikus balerinafazon

A visszafogott, bőr balerinacipők minden stílusban otthonosan mozognak. Akkor is felveheted, ha lezser, farmer-pulóver összeállítást viselsz. Egy hozzá illő bőrtáskával kimondottan bájossá teheti az öltözékedet. Hosszabb sétákra érdemes egy picit magasított, szélesebb sarkú kreációt választanod, mert így jobban eloszlik a súly, mint a teljesen lapos talpú verziókban.

Dia

 	Mokaszinfazon 	Amennyiben a bohém, vagány trendeket kedveled, a színes vagy állatmintás velúrmegoldások lehetnek ideálisak számodra. Az esőálló bőrmokaszinokra leginkább a visszafogottság jellemző. Az utóbbiból akár egy világos, bézs árnyalatú darabba is beruházhatsz - ha a sötétebb földtónusokat öregesnek találod -, hiszen nagyon könnyű tisztítani, és mindenhez jól passzol. Ez a cipőfazon úgyszintén kedvelt lesz az őszi divatban, mert kényelmes, ugyanakkor remekül összefér a vagány, illetve nőies stílusokkal, különösen a retro irányzatokkal.

Mokaszinfazon

Amennyiben a bohém, vagány trendeket kedveled, a színes vagy állatmintás velúrmegoldások lehetnek ideálisak számodra. Az esőálló bőrmokaszinokra leginkább a visszafogottság jellemző. Az utóbbiból akár egy világos, bézs árnyalatú darabba is beruházhatsz - ha a sötétebb földtónusokat öregesnek találod -, hiszen nagyon könnyű tisztítani, és mindenhez jól passzol. Ez a cipőfazon úgyszintén kedvelt lesz az őszi divatban, mert kényelmes, ugyanakkor remekül összefér a vagány, illetve nőies stílusokkal, különösen a retro irányzatokkal.

Dia

 	Hegyes orrú, csajos balerinatopán 	Egy tűzpiros, hegyes orrú cipellő a legsemlegesebb öltözéket is képes feldobni. A leggings, a farmernadrág és a lezser, pizsamaszerű gatyó a csajosan vagány oldalát erősíti, de a romantikus és minimál stílusú szettekkel éppúgy megtalálja az összhangot. Ám vigyázz, mert a szűkített orrú fazon egyáltalán nem ajánlott számodra, amennyiben vizesedésre, püffedésre hajlamos a lábad, illetve akkor sem, ha lúdtalpad vagy bokasüllyedésed van.

Hegyes orrú, csajos balerinatopán

Egy tűzpiros, hegyes orrú cipellő a legsemlegesebb öltözéket is képes feldobni. A leggings, a farmernadrág és a lezser, pizsamaszerű gatyó a csajosan vagány oldalát erősíti, de a romantikus és minimál stílusú szettekkel éppúgy megtalálja az összhangot. Ám vigyázz, mert a szűkített orrú fazon egyáltalán nem ajánlott számodra, amennyiben vizesedésre, püffedésre hajlamos a lábad, illetve akkor sem, ha lúdtalpad vagy bokasüllyedésed van.

Dia

 	Lakk félcipő 	A vastagfűzős, lakk félcipők elengedhetetlen stíluselemei a legújabb trendeknek. Leginkább a nyolcvanas évek maszkulin divatvonalával pendülnek egy húron, mert izgalmas hangulatot teremtenek a lezser, répafazonú szövetnadrágokkal és a színes blézerekkel. Ennek ellenére a romantikus, kislányosan bájos elképzelésekbe is beültetheted, mert a körszoknya és a vastag harisnya szintén jó barátja.

Lakk félcipő

A vastagfűzős, lakk félcipők elengedhetetlen stíluselemei a legújabb trendeknek. Leginkább a nyolcvanas évek maszkulin divatvonalával pendülnek egy húron, mert izgalmas hangulatot teremtenek a lezser, répafazonú szövetnadrágokkal és a színes blézerekkel. Ennek ellenére a romantikus, kislányosan bájos elképzelésekbe is beültetheted, mert a körszoknya és a vastag harisnya szintén jó barátja.

Dia

 	Óriás masnis, retro balerinafazon 	Audrey Hepburn is megirigyelné ezt a finom kidolgozású, szövet anyagú topánkát. Bár első ránézésre visszafogottan elegáns, azért a vagányabb, laza stílusokban sem érzi idegenül magát. Fehér tunikainggel, farmerral és bőrdzsekivel összeboronálva tökéletes kompozíciót valósíthatsz meg egy ilyen cipellővel, ha kedveled a minimalista trendeket. A hatvanas éveket idéző, színes zsákruhák mellé rendelve pedig egyenesen kivirul.

Óriás masnis, retro balerinafazon

Audrey Hepburn is megirigyelné ezt a finom kidolgozású, szövet anyagú topánkát. Bár első ránézésre visszafogottan elegáns, azért a vagányabb, laza stílusokban sem érzi idegenül magát. Fehér tunikainggel, farmerral és bőrdzsekivel összeboronálva tökéletes kompozíciót valósíthatsz meg egy ilyen cipellővel, ha kedveled a minimalista trendeket. A hatvanas éveket idéző, színes zsákruhák mellé rendelve pedig egyenesen kivirul.

Dia

 	Vintage félcipő 	A zsákvászonszerű anyagot és bőrt kombináló fűzős félcipők a húszas, illetve harmincas évek vidéki romantikáját idézik fel. A melegebb napokon vászonnadrággal és blúzzal, illetve rusztikus ruhácskával is viselheted, vegyítve az eleganciát a vagánysággal. Esős időben az efféle cipellők sajnos nem túl praktikusak.

Vintage félcipő

A zsákvászonszerű anyagot és bőrt kombináló fűzős félcipők a húszas, illetve harmincas évek vidéki romantikáját idézik fel. A melegebb napokon vászonnadrággal és blúzzal, illetve rusztikus ruhácskával is viselheted, vegyítve az eleganciát a vagánysággal. Esős időben az efféle cipellők sajnos nem túl praktikusak.

Dia

 	Rusztikus balerinatopán 	Szintén csak jó időben tudod kihasználni a fonott hatású, rusztikus stílusú balerinacipőket. Bár a kora őszi napokra leginkább virágos blúzruhákkal képzelték el őket a tervezők, a fémes csillogású darabok az egyszerűbb farmeres szereléseket is képesek feldobni.

Rusztikus balerinatopán

Szintén csak jó időben tudod kihasználni a fonott hatású, rusztikus stílusú balerinacipőket. Bár a kora őszi napokra leginkább virágos blúzruhákkal képzelték el őket a tervezők, a fémes csillogású darabok az egyszerűbb farmeres szereléseket is képesek feldobni.

Dia

 	Western bokacsizma 	Az őszi cipőkollekciókban a vékonyabb velúr bokacsizmákat ugyanúgy megtalálod. Ezek általában apró sarokkal rendelkeznek, így a súlyelosztás szempontjából kifejezetten jótékony hatással lehetnek a gerincedre, ráadásul számtalan stílusvariációt megvalósíthatsz velük. Kedvencük a vagány vagabond trend, de a vidéki romantika jegyében lenge muszlinruhával és harisnyával is felveheted a bokádnak szabad teret biztosító fazonokat.

Western bokacsizma

Az őszi cipőkollekciókban a vékonyabb velúr bokacsizmákat ugyanúgy megtalálod. Ezek általában apró sarokkal rendelkeznek, így a súlyelosztás szempontjából kifejezetten jótékony hatással lehetnek a gerincedre, ráadásul számtalan stílusvariációt megvalósíthatsz velük. Kedvencük a vagány vagabond trend, de a vidéki romantika jegyében lenge muszlinruhával és harisnyával is felveheted a bokádnak szabad teret biztosító fazonokat.

Dia

 	Állatmintás, szőrös balerinacipő 	Egy ilyen topánnal a tarsolyodban elfelejtheted az őszi szürkeséget! Kedvedre játszhatsz a stíluslehetőségeivel, hiszen ízléses kiegészítője lehet az elegánsabb, illetve a vadóc, csajos öltözékeknek egyaránt. A tervezők most a hetvenes éveket felelevenítő divathangulatba csempészték bele az állatmintákat, melytől a bohém színkavalkád, valamint a retro mintaelegyítés sem áll távol.

Állatmintás, szőrös balerinacipő

Egy ilyen topánnal a tarsolyodban elfelejtheted az őszi szürkeséget! Kedvedre játszhatsz a stíluslehetőségeivel, hiszen ízléses kiegészítője lehet az elegánsabb, illetve a vadóc, csajos öltözékeknek egyaránt. A tervezők most a hetvenes éveket felelevenítő divathangulatba csempészték bele az állatmintákat, melytől a bohém színkavalkád, valamint a retro mintaelegyítés sem áll távol.

Dia

 	Lakk tornacipő 	A sportos tornacsukákkal ellentétben ezek a változatok nagyobb szerepet kaphatnak az utcai, casual megjelenésben. Szoknyával ugyan nem viselheted a tornacipődet, de ha leggingsszel, farmerrel vagy vászongatyóval és blézerrel párosítod, vagány, mégis csajos öltözéket nyerhetsz.

Lakk tornacipő

A sportos tornacsukákkal ellentétben ezek a változatok nagyobb szerepet kaphatnak az utcai, casual megjelenésben. Szoknyával ugyan nem viselheted a tornacipődet, de ha leggingsszel, farmerrel vagy vászongatyóval és blézerrel párosítod, vagány, mégis csajos öltözéket nyerhetsz.

Dia

 	Díszes, csatos balerinafazon 	Ha vizesedik és dagad a lábad, a pántos balerinacipők nem ajánlottak számodra, de helyettesítheted őket fémdíszes, csatos társaikkal. A kislányosan lekerekített fazonkialakítás és az elegáns részletelemek kontrasztja izgalmas stílushatást kelt, mellyel a legegyszerűbb öltözékedet is megfűszerezheted. Egy ilyen feltűnő topánnak a vagányságért sem kell sorban állnia, mert a hetvenes évek irányzatával könnyedén kihozhatod belőle.

Díszes, csatos balerinafazon

Ha vizesedik és dagad a lábad, a pántos balerinacipők nem ajánlottak számodra, de helyettesítheted őket fémdíszes, csatos társaikkal. A kislányosan lekerekített fazonkialakítás és az elegáns részletelemek kontrasztja izgalmas stílushatást kelt, mellyel a legegyszerűbb öltözékedet is megfűszerezheted. Egy ilyen feltűnő topánnak a vagányságért sem kell sorban állnia, mert a hetvenes évek irányzatával könnyedén kihozhatod belőle.

Ezt is szeretjük
Fotó: