500 kalória mínusz 60 perc alatt
Melyik mozgásformával lehetséges?
Ezzel az edzéssel egy sajtos-tejfölös lángost égethetsz el.

zumba ora
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha karcsúsító mozgásformákról van szó, legtöbbeknek a futás, a spinning vagy az aerobik jut elsőként eszébe. Az már kevesebb embernek villan be, hogy a tánc, például a zumba is remek zsírégető hatással bír.

A zumba egy Kolumbiából származó, latin ritmusokon alapuló mozgásforma, melynek mozdulatai az aerobik, valamint olyan ismert táncok alaplépéseiből tevődnek össze, mint a salsa, a flamenco vagy a hastánc. Gyakorlásával ráadásul nemcsak karcsúbb, de boldogabb is lehetsz.

500 kalória 60 perc alatt

A Harvard Egyetem egy korábbi vizsgálata szerint a gyors táncokkal testsúlytól függően 180-266 kalória égethető el 30 perc alatt. Ha testsúlyod 85 kiló körül mozog, egy óra zumbázás során több mint 500 kalóriányi energiát használ fel a szervezet.

De amennyiben 70 kiló vagy, úgy is több mint 440 kalóriának inthetsz búcsút. Ha pedig 55 kiló körül mozogsz, 60 perc zumbával körülbelül 360 kalóriát éget el a tested. Az alábbiakban - a teljesség igénye nélkül - néhány zumbatípust ismertetünk.

Zumba Gold

Ez a leginkább elterjedt zumbafajta a világon, amely ideális választás kezdőknek és az idősebb korosztálynak is. Ezeken az órákon a zumbamozdulatok garantáltan követhetőek, gyorsan megtanulhatóak.

Zumba Toning

Ez a zumbaváltozat kifejezetten a zsírégetést célozza meg: az órák 75%-ban alakformálásból, 25%-ban táncból állnak. A Zumba Toning-órákon kis súlyzókkal történik az edzés.

Aqua Zumba

Ennél a fajtánál a klasszikus zumba egyesül a vízifitnesszel. Az Aqua Zumba hangulatos medencepartinak is felfogható, miközben megdolgoztatja a szívet, remekül formálja az alakot.

A zumba boldogít!

Az alakformálás mellett egy másik fontos érv is szól a zumba mellett: jelentős hangulatjavító hatással bír - áll az Australian Psychological Society egyik korábbi cikkében. A rendszeres testmozgás elősegíti az olyan neurotranszmitterek kiválasztását, mint a szerotonin, és serkenti a köznyelvben boldogsághormonnak nevezett endorfin termelését.

Ezt is szeretjük