Zsírégető, vízhajtó, salaktalanító

Mi az?

Szeretnéd fogyókúrádat egészséges és finom táplálékok segítségével hatékonyabbá tenni? Próbáld ki a következőket!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Kajszibarack

A napfényimádó csonthéjas gyümölcs bársonyos héja alatt nagyobb mennyiségű B-vitamin rejtőzik, ám emellett egy kevés C-vitamint is tartalmaz. Bétakarotin-tartalma olyan magas, hogy azt csak az egzotikus gyümölcsök - a mangó és a mézdinnye - tudják túlszárnyalni.

Az édes kajszibarackban mindemellett számos ásványi anyag és nyomelem is található, elsősorban kálium, mely természetes vízhajtó hatással bír, és biztosítja a jól működő vízháztartás szabályozását, továbbá vas, melynek legfontosabb feladata, hogy szállítsa az oxigént. A gyümölcsben található béta-karotin a szervezetben A-vitaminná alakul, minek köszönhetően létfontosságú táplálék azoknak, akik szeretnék megőrizni szemük egészségét, illetve bőrüket is meg akarják védeni a káros UV-sugárzástól, valamint az idő előtti öregedéstől.

A kajszibarack a káros szabadgyökök mellett a stresszel is felveszi a harcot, emellett a kezdeti stádiumban lévő rákos sejtek túlzott szaporodását is akadályozza. A benne található kálium is sokrétűen használható, ugyanis nemcsak a fogyásban és a vizesedés kellemetlen tüneteinek enyhítésében segít, de a szív és az érrendszer egészségének megőrzése miatt is fontos.

Mire figyelj?

Az import kajszibarackot mindig igen alaposan mosd meg, mert az exportáló országokban többnyire nagyon erősen permeteznek. Lehetőleg válaszd a sötétebb gyümölcsöt, ugyanis ez jóval egészségesebb - az éretlen gyümölcs utólag sem érik be igazán, így felesleges is vele próbálkoznod. A friss gyümölcs legfeljebb egy hétig tartható el.

Csicseriborsó

A csicseriborsó ideális táplálék a fogyókúra során, ugyanis jelentős a ballasztanyag-tartalma, ugyanakkor fehérjében is nagyon gazdag, mely elengedhetetlen a megfelelő zsírégetéshez.

Mindez igaz a benne található értékes aminosavakra is. A csicseriborsóban található tápanyagok - közöttük az egészséges, komplex szénhidrátok - lassan jutnak be a vérbe, ezért igen laktató hatásúak. A nagyobb mennyiségű ballasztanyag megköti a bélrendszerben a felesleges koleszterint, így a hüvelyes növény fogyasztása segít elkerülni az érelmeszesedés kialakulását.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

A csicseriborsó ballasztanyagai hatékony segítséget jelentenek az emésztőrendszer salaktalanításában, ezáltal a szervezet méregtelenítésében is, a növényben található kálium és magnézium emellett erősíti a szívizmot, a viszonylag magas kalcium- és foszfortartalom pedig segít, hogy elkerüld a csontritkulást. A vas, a réz és a folsav segíti a vörösvértest-képződést, szíved pedig azért is profitál a csicseriborsóból, mert a benne található B1-vitamin nélkülözhetetlen az egészséges idegrendszer és a szívizom működéséhez.

Mire figyelj?

Ha csicseriborsót veszel, vizsgáld meg, nem látsz-e rajta kártevő okozta tűhegynyi lyukakat. Szorosan záródó üvegben fél évig tarthatod el a növényt, főzve, fedő alatt, a hűtőben pedig legfeljebb három napig. De a mélyhűtést is jól bírja. A hüvelyesek közül a csicseriborsó okoz a legkevésbé felfúvódást, így akkor is fogyaszthatod, ha érzékenyebb a gyomrod.

Lazac

A lazac nagyrészt fehérjét és zsírokat tartalmaz, ez azonban táplálkozástudományi szempontból pozitív, ugyanis utóbbiak jelentős része egészséges, telítetlen omega-3 zsírsav, mely serkenti az anyagcserét, és a zsírégetés hatékonyságát is növeli.

Az omega-3 zsírsavak emellett a szívre és az érrendszerre is pozitív hatást gyakorolnak: ezek az anyagok a sejtfal alapanyagainak fontos összetevői, emellett részt vesznek olyan szabályozó anyagok képzésében, melyek jótékonyan hatnak a vérkeringésre. Minthogy elősegítik a vérzsír- és a koleszterinérték megfelelő egyensúlyát, csökken az érelmeszesedés és a következményeként kialakuló magas vérnyomás, szélütés, szívinfarktus kockázata is.

A lazacban található két antioxidáns, az E-vitamin és a szelén hatástalanítja a káros szabadgyököket, mielőtt azok megtámadnák a szervezet sejtjeit, és rákos megbetegedést, szív- és érrendszeri betegségeket okoznának. A hal húsában található fehérje mindemellett a zsírsavakhoz hasonlóan elősegíti a zsírégetést.

Mire figyelj?

A friss lazacot azonnal hűvös helyre kell tenni, illetve lehetőleg a vásárlás napján felhasználni. A füstölt lazacot is célszerű azonnal elfogyasztani, mert a szúrópróbák tanúsága szerint számtalanszor előfordul, hogy a csomagoláson feltüntetett lejárati idő előtt is találhatóak benne kórokozó baktériumok.

Cikkünk Dr. Siegfried Schlett A 100 legfontosabb élelmiszer című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

epres
  • villámdiéták
  • villámdiéta mintaétrend

Emésztésjavító, zsírapasztó diéta

no has ezdes
  • villámdiéták
  • villámdiéta mintaétrend

Tüntesd el az úszógumit 2 hét alatt!

sparga
  • diéta a tartós fogyásért
  • mintaétrend a tartós fogyásért

5 kiló mínusz éhezés nélkül - Tartható, zsírbontó diéta

Ezt is szeretjük