Zsírégető csodamódszer vagy életveszélyes hóbort?
Az igazság a juharszirup-diétáról
Most mindent megtudhatsz az egyik legvitatottabb monodiétáról.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A monodiéták között is talán az egyik legvitatottabb a juharszirup-diéta. Vannak, akik őrültségnek, önsanyargatásnak, sőt, egyenesen életveszélyesnek tartják, míg mások hihetetlen fogyásról és panaszmentes kúráról számolnak be.

Nem szeretnénk rábeszélni egy kétes diétára, de pánikot sem szeretnénk kelteni, ezért most bemutatjuk mindkét oldal érveit, és rád bízzuk az ítéletet: a juharszirup-diéta a megváltás az elkeseredett fogyni vágyóknak, vagy csak lépre csalja a gyenge akaratúakat?

Hét napig szirupon élni

A juharszirupot már az őslakos észak-amerikai indiánok is ismerték és használták. Az édes, ragacsos nedűt a juharfa lecsapolt nedvéből készítik. Mivel a lecsapolt folyadék nagy része víz, a szirupot forralással állítják elő. Egy liter juharszirup elkészítéséhez mintegy 40 liter juharnedvre van szükség, így nem csoda, ha a juharszirup ára igencsak borsos.

A juharszirup-diéta csodafegyvere az édeskés koktél, amit másfél liter ásványvízből, 150 milliliter juharszirupból, ugyanennyi citromléből és egy csipet Cayenne-borsból kevernek. Ezt a keveréket hat részre osztva kell elfogyasztanod a nap folyamán, és a tíznapos diéta első hét napján nem is vehetsz semmi mást magadhoz, legfeljebb ásványvizet és ízesítetlen gyógyteákat.

A nyolcadik és kilencedik napon már ihatsz különböző déligyümölcsökből préselt leveket is, enni azonban csak a tizedik napon kezdhetsz, és akkor is csak húslevest vagy csontlevest kanalazhatsz. A 11. naptól fokozatosan, először csak zöldségeket és gyümölcsöket, majd sovány szárnyas húsokat fogyasztva térhetsz vissza a szilárd táplálékokra.

Tíz nap alatt tíz kiló mínusz

Azok, akik kiállnak a juharszirup-diéta mellett, bámulatos, 4-10 kilogrammos fogyásról számolnak be. Több internetes fórumozó az egekig magasztalja a juharszirup-diétát - azt mondják, a kúra alatt sem voltak fáradékonyak, és a juharszirup-koktél cukortartalma miatt energiaszintjük is végig olyan volt, mintha nem is diétáztak volna, és soha nem érezték magukat éhesnek.

Tény, hogy a juharszirup gazdag A-, B2-, B5- és B6-vitaminban, biotint és folsavat is tartalmaz, ám a kétkedőket mindez nem győzi meg.

Biztonságos fogyás

Ha a kétes megítélésű diéták helyett inkább természetes zsírégetőkkel fogynál, tippekért nézd meg videónkat!

Fejfájás, hasmenés, vitaminhiány

Azok, akik csalódtak a juharszirup-diétában, vagy eleve szkeptikusak a monodiétákkal szemben, azt mondják, hiába a magas vitamintartalom, egyetlen étellel nem fedezheted a szervezeted szükségleteit. Ők azt mondják, a diéta alatt az alacsony kalóriabevitel és az ásványi anyagok megvonása miatt fejfájásra, émelygésre és fáradékonyságra számíthatsz, a szilárd táplálékok újbóli fogyasztásakor pedig súlyos hasmenéssel kell majd megküzdened.

Nem lehet vitatni, hogy mivel a diéta alatt sem fehérjéhez, sem zsírhoz, sem pedig rosthoz nem jut hozzá a szervezeted, a kúra nem használ az egészségednek, ám az ellenzői szerint akár drasztikus károsodást is okozhat, hiszen a közel kéthetes időszak alatt a folyadékbevitelen kívül gyakorlatilag egyetlen igényét sem elégíted ki a testednek.

Ráadásul a tamáskodók szerint a hihetetlen mértékű fogyások oka nem a zsír-, hanem a fehérjeveszteség, így nem örülhetsz majd sokáig az eredménynek.

OLVASD EL EZT IS!

metropolitan
  • villámdiéták
  • villámdiéta mintaétrend

Látványos fogyás 3 nap alatt

Ezt is szeretjük