Megduplázhatod a fogyást, ha ezt szórod az ételbe - A 6 legjobb zsírégető zöldfűszer
Bámulatosan egyszerű lesz velük ledobni a kilókat.

Dia

	Bazsalikom	Az olasz konyha egyik legfontosabb alapanyagának tekintjük, ám jóval sokoldalúbb fűszerről van szó. A benne található illóolaj révén serkenti az emésztést, enyhíti a puffadást, és nyugtató, stresszoldó hatással is bír. Nem csupán a tésztaételekben állja meg a helyét, kiváló ízesítője szendvicseknek, leveseknek, sőt, a desszertekben eper és citrom mellé is jól illik.

Bazsalikom

Az olasz konyha egyik legfontosabb alapanyagának tekintjük, ám jóval sokoldalúbb fűszerről van szó. A benne található illóolaj révén serkenti az emésztést, enyhíti a puffadást, és nyugtató, stresszoldó hatással is bír. Nem csupán a tésztaételekben állja meg a helyét, kiváló ízesítője szendvicseknek, leveseknek, sőt, a desszertekben eper és citrom mellé is jól illik.

Fotó: Pixabay

Dia

	Koriander	Levelei a petrezselyeméhez hasonlítanak, de az íze és az illata teljesen eltér attól. Igazi különlegesség, hangulatjavító, élénkítő hatása mellett gyorsítja az emésztést is. A levelét használhatod saláták és szendvicsek ízesítésére, de porrá zúzott magja is remekül illik salátákba, levesekbe.

Koriander

Levelei a petrezselyeméhez hasonlítanak, de az íze és az illata teljesen eltér attól. Igazi különlegesség, hangulatjavító, élénkítő hatása mellett gyorsítja az emésztést is. A levelét használhatod saláták és szendvicsek ízesítésére, de porrá zúzott magja is remekül illik salátákba, levesekbe.

Fotó: Pixabay

Dia

	Kapor	Isteni túrós lepények és tökfőzelékek készülnek belőle, de ha ennél többre vágysz, húsokhoz, halakhoz és salátákhoz is használhatod. Hogy miért? Az emésztést felpörgeti, a puffadást megszünteti, és a gyomorpanaszokat is orvosolja. Emellett vízhajtó hatással bír, ami szintén a diéta hasznos elemévé teszi.

Kapor

Isteni túrós lepények és tökfőzelékek készülnek belőle, de ha ennél többre vágysz, húsokhoz, halakhoz és salátákhoz is használhatod. Hogy miért? Az emésztést felpörgeti, a puffadást megszünteti, és a gyomorpanaszokat is orvosolja. Emellett vízhajtó hatással bír, ami szintén a diéta hasznos elemévé teszi.

Fotó: Pixabay

Dia

	Bors- és fodormenta	A mesés illatú fűszernövény igazi egzotikumnak számít a konyhában, pedig bármelyik udvaron, erkélyen hamar elburjánzik. Görcsoldó, nyugtató és méregtelenítő hatású, védi a gyomrot, lúgosító vegyületei révén pedig segít az anyagcsere folyamán keletkezett káros savak semlegesítésében is. Teaként gyakran alkalmazzák, de fűszernövényként is kiváló zöldséges ételekbe, salátaöntetekbe.

Bors- és fodormenta

A mesés illatú fűszernövény igazi egzotikumnak számít a konyhában, pedig bármelyik udvaron, erkélyen hamar elburjánzik. Görcsoldó, nyugtató és méregtelenítő hatású, védi a gyomrot, lúgosító vegyületei révén pedig segít az anyagcsere folyamán keletkezett káros savak semlegesítésében is. Teaként gyakran alkalmazzák, de fűszernövényként is kiváló zöldséges ételekbe, salátaöntetekbe.

Fotó: Pixabay

Dia


                        	Oregánó
                        	A pizza-fűszerkeverékek nélkülözhetetlen fűszere, az antibakteriális hatású oregánó nagyon fontos rost-, vitamin- és tápanyagforrás, de hatékony fertőtlenítő, görcsoldó és emésztéssegítő is. A szurokfűnek is nevezett gyógynövény teája köhögéscsillapításra is használható, sőt a paradicsomszószba, a levesekbe és a salátákba is illik.

Oregánó

A pizza-fűszerkeverékek nélkülözhetetlen fűszere, az antibakteriális hatású oregánó nagyon fontos rost-, vitamin- és tápanyagforrás, de hatékony fertőtlenítő, görcsoldó és emésztéssegítő is. A szurokfűnek is nevezett gyógynövény teája köhögéscsillapításra is használható, sőt a paradicsomszószba, a levesekbe és a salátákba is illik.

Fotó: Pixabay

Dia


                        	Rozmaring
                        	A rozmaringot az teszi igazán hasznossá a fogyókúrában, hogy vérbőséget okoz a gyomorban, ezáltal gyorsabbá teszi az emésztést. Bármilyen húshoz ajánlott, különösen kacsához, bárányhoz és sertéshez, de a lazachoz és a csirkéhez is remekül illik.

Rozmaring

A rozmaringot az teszi igazán hasznossá a fogyókúrában, hogy vérbőséget okoz a gyomorban, ezáltal gyorsabbá teszi az emésztést. Bármilyen húshoz ajánlott, különösen kacsához, bárányhoz és sertéshez, de a lazachoz és a csirkéhez is remekül illik.

Fotó: Pixabay
Ezt is szeretjük
Fotó: