Az 5 legjobb zsírgyilkos

40 év felett!

Ha elmúltál 40, jobban kell figyelned arra, mit eszel. A következő ételekkel karcsú maradhatsz, emellett a rákot és a szívbetegségeket is elkerülheted!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Túl a negyedik ikszen az egészséges táplálkozás fontosabb, mint korábban bármikor. Ahhoz ugyanis, hogy szembeszállj a test természetes öregedésével, illetve az azzal együtt járó betegségekkel és egészségügyi problémákkal, már többre van szükség néhány praktikus tanácsnál, illetve évi egy, gyorstalpaló diétánál.

Olyan étrendet kell kialakítanod, mely minden szempontból a minőséget képviseli, többek közt a legjobb és leggazdagabb tápanyag-összetételű élelmiszereket veti be egészséged megőrzése, illetve a komoly egészségügyi következményekkel járó elhízás megelőzése érdekében. Ha a következő ételek fogyasztását rendszeressé teszed, nem csak a túlsúllyal, de a szívbetegségekkel, a csontritkulással és a rákkal is nagy eséllyel szállhatsz szembe.

Teljes értékű gabona

Legyen akár barnarizs, teljes kiőrlésű tészta vagy fekete kenyér, a teljes értékű, hántolatlan gabonafélék egyik legfontosabb tulajdonsága, az igen magas rost-, illetve vitamin- és ásványianyag-tartalom mindegyikre igaz. Ez pedig létfontosságú egészséged szempontjából.
Utóbbi állítást bizonyítja az a harvardi kutatás is, melynek során 74 ezer 38 és 63 év közötti nő táplálkozási szokásait vizsgálták 12 éven keresztül, végül pedig arra a következtetésre jutottak, hogy azok, akik magasabb rosttartalmú étrenden éltek, lényegesen alacsonyabb szinten tudták tartani súlyukat, emellett a korral együtt járó természetes súlygyarapodás is csak kevéssé érintette őket - csupán feleannyi kilót szedtek fel az évek során, mint a többiek.

A vizsgálatok továbbá azt is bebizonyították, hogy esetükben a kettes típusú cukorbetegség, a szívbetegségek, valamint az emésztőrendszeri rák kialakulásának kockázata is alacsonyabb volt. A rostokat lassabban és folyamatosabban emészti meg a szervezet, ami segít szabályozni a vércukorszintet, emellett a bélrendszer méregtelenítésében is fontos szerepet játszanak.

A teljes értékű gabonák csökkentik a koleszterinszintet, továbbá igen gazdag forrásai az antioxidánsoknak, melyek testőrként védik szervezeted a szabadgyökök károsító hatásától - valamint az öregedést is gátolják.

Joghurt áfonyával

A Massachusettsi Egyetemen végzett táplálkozástudományi kutatások szerint a tejtermékek, elsősorban pedig a natúr, élőflórás joghurt rendszeres fogyasztása képes kontroll alatt tartani a cukorbetegséget és a magas vérnyomást, többek közt azért, mivel a joghurt olyan enzimeket tartalmaz, melyek csökkentik a vércukor-, illetve a koleszterinszintet. A kutatók számos joghurtot teszteltek, a legjobb eredmények azonban abban az esetben születtek, amikor is áfonyával dúsították a krémes finomságot. Az áfonya ugyanis az egyik legerősebb antioxidáns-tartalmú gyümölcs, így nagymértékben hozzájárul a sejtek egészségének megőrzéséhez, illetve az immunrendszer megerősítéséhez. A joghurt mindemellett kalciumot juttat szervezetedbe, így a csontritkulás ellen is hatékony, nem beszélve arról, hogy fehérjetartalma révén csökkenti az étvágyat, segít eltelítődni, valamint az anyagcsere, így a zsírégetés hatékonyságát is fokozza.

Vegyes zöldsaláta

Nem véletlen, hogy a salátafogyasztás mára összeforrt a különféle fogyókúrás étrendekkel. A nyers zöldségek kiváló rostforrásnak számítanak, melynek révén - főként, mivel alacsony kalóriatartalmuk miatt nagyobb adagot is el lehet fogyasztani belőlük - rendkívüli módon laktatnak, és hosszú órákra biztosítják a telítettség érzetét.

A Pennsylvaniai Állami Egyetem kutatói ezzel magyarázták meg azt a vizsgálati eredményt, miszerint azok a nők, akik nagyobb adag salátát - legalább háromcsészényit - fogyasztottak el étkezéseik során, körülbelül 12%-kal kevesebb kalóriát vittek be szervezetükbe a nap folyamán.

Azok a saláták, melyek fejes salátát, káposztát, spenótot és más nyers zöldségeket tartalmaznak, egyszerű utat jelentenek ahhoz is, hogy minél nagyobb mennyiségben fogyassz alacsony kalóriatartalmú, tápanyagokban gazdag zöldségeket - ez pedig az egyike azon lényeges étrendi változtatásoknak, melyeket negyven éves korod fölött mindenképp meg kell lépned. Ha ugyanis naponta legalább ötször fogyasztasz salátát, amellett, hogy biztosítod ideális testsúlyod, szíved egészségét, memóriád frissességét, továbbá látásod és csontjaid épségét is nagy eséllyel megőrizheted.

Fokhagyma és Cayenne-bors

2006-ban csak Amerikában 35 különféle egészségügyi kutatás bizonyította egyhangúan, hogy a fokhagyma képes csökkenteni a rák kialakulásának kockázatát, emellett az Alzheimer-kórt, a gyulladásos megbetegedéseket, az ízületi gyulladást és a szívbetegségeket is képes megelőzni. Mindemellett serkenti az emésztést és az anyagcserét, ráadásul úgy, hogy egy kiskanálnyi mennyiség nem tartalmaz többet 5 kalóriánál. A Cayenne-borsnak hasonló hatásai vannak: fogyasztása nem jelent plusz kalóriát, sőt, a benne található kapszaicin serkenti az anyagcsere-működést, így hozzájárul a kalóriák minél gyorsabb elégetéséhez is. Emellett csökkenti a koleszterinszintet, illetve erősíti a szívet és az érrendszert.

OLVASD EL EZT IS!

no has ezdes
  • villámdiéták
  • villámdiéta mintaétrend

Tüntesd el az úszógumit 2 hét alatt!

kivi vitamin
  • c-vitamin
  • fogyasztó praktikák

A legerősebb zsírégető vitamin

Ezt is szeretjük