4 trükk a zsírégetés felpörgetésére nagy túlsúlynál - Már az is segít, ha megemeled a napi vízadagodat
Szélsőségektől és koplalástól mentes tippeket mutatunk.

vizet iszik
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rengeteg gyors és azonnali fogyással kecsegtető diéta létezik, mely szélsőségesen tilt egy-egy tápanyagot, példának okáért a szénhidrátot. A masszív koplalás azonban elkerülhetetlenül a kilók visszakúszásához vezet, ami a diéta végén szinte azonnal bekövetkezik.

A zsírégetés felpörgetéséhez szerencsére nem kell éheztetned szervezeted, a diéta mellett pár apróságra odafigyelve még eredményesebb lehetsz. Ezzel két legyet üthetsz egy csapásra, hiszen elkerülheted a farkaséhséget, ráadásul kirobbanó formában leszel.

Kerüld a cukros üdítőket!

A cukros üdítőitalok fogyasztása megannyi káros következménnyel járhat: hosszútávon szívbetegséget, cukorbetegséget, elhízást okozhat. Emellett a szénsavas üdítők puffasztanak, terhelik az emésztést, étvágynövelő hatásúak, miközben értékes vitaminok és ásványi anyagok helyett csupán üres, plusz kalóriákat jelentenek. 

Ez alól pedig a cukormentes változatok sem kivételek. Ha mégsem szeretnél egyvégtében vizet kortyolgatni, korábbi cikkünkben több receptet is találsz finom, házi, cukormentes üdítőre.

A cikk az ajánló után folytatódik

Aktív gyaloglás

Naponta legalább egyszer érdemes alaposan felpörgetni a vérkeringésedet, így a zsíranyagcserédet is. Ezt legegyszerűbben gyaloglással érheted el.

A lépések legyenek dinamikusak, mint amikor sietsz valahova, gerinc közben végig legyen egyenes, hogy minél több friss oxigént szippanthass be. Lassan kezdd, majd gyorsíts, de sohase kocogj vagy fuss! Napi 20-30 percet gyalogolj így!

Fehérjék és fogyás

A protein nélkülözhetetlen tápanyag, annál is inkább, hiszen jelentősen befolyásolja a sejtműködést. Fogyókúrához pedig nélkülözhetetlen. Fogyasztása telítettségérzettel jár, amit már minimális mennyiségű fehérjedús táplálék elfogyasztásánál is megtapasztalhatsz. Ezenkívül segít abban, hogy zsírból és ne izomból fogyj, és még a vércukorszintet sem emeli meg, így ha fehérjedúsan táplálkozol, ritkábban éhezel meg hirtelen. Korábbi cikkünkből megtudhatod, pontosan mennyi fehérje szükségeltetik a sikeres diétához.

Víz nélkül nem megy

A vízfogyasztás sokkal jobban befolyásolja az étvágyat, mint azt sokan gondolják. A folyadékok ugyanis nemcsak térfogatuknál fogva segítenek megtölteni a gyomrot, de a rostokat is megdagasztják. 

Ráadásul, aki eleget iszik, annak attól sem kell tartania, hogy a szervezet összekeveri az éhségérzetet a szomjúsággal. Nagy túlsúlyból már azzal is leadhatsz pár kilót, ha többet iszol - minimum 2,5, de inkább 3 liter vizet naponta.

Így mutatja meg a bőröd, ha cukorbetegség fenyeget

A sok egyéb tünet mellet a diabétesz a bőrön is rengeteg formában mutatkozhat meg, mivel a szénhidrát-anyagcserezavar látható elváltozásokat okoz. A legnagyobb baj, hogy ezek első látásra egyszerű bőrszárazságnak vagy akár kipirosodásnak, pattanásnak tűnhetnek, ám valójában ennél sokkal komolyabb problémára hívják fel a figyelmet. Most összegyűjtöttük ezeket, és képeken mutatjuk meg, melyek azok, amelyek miatt érdemes orvoshoz fordulnod. 

Ezt is szeretjük