9 isteni, házi ital, amit a boltinál is jobban fogsz szeretni: segítik a fogyást
Karcsúsítanak, egészségesek, isteni finomak, ráadásul a legtöbb pillanatok alatt elkészül.

spenotle
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A friss zöldséglevek fontos szerepet játszanak az egészség megőrzésében, hiszen erősítik az immunrendszert, ráadásul segítenek tehermentesíteni a szervezetet azáltal, hogy serkentik az anyagcserét, és ismét lendületbe hozzák.

Szó se róla, sokkal egyszerűbb besétálni a boltba, és leemelni a polcról a dobozos ivólevet, mint otthon elkészíteni, mégis megéri beruházni egy jó minőségű turmixgépre vagy centrifugára, mert így egyrészt szabadon párosíthatod az ízeket, másrészt biztos lehetsz benne, hogy az ital nem hőkezelt, és nem tartalmaz mesterséges színezőanyagokat.

Zöldséglevek házilag

Jó hír, hogy a legtöbb zöldség levesíthető. Magas rosttartalmuknak köszönhetően lassítják a szénhidrátok felszívódását, vízben megdagadva pedig szó szerint eltelítik az emésztőrendszert, ezért csökkentik az éhséget. Mindeközben pedig szinte változatlan állapotban haladnak végig a bélrendszeren, ezért a szervezet csak minimális mennyiségben nyer belőlük kalóriát, mégis hozzájárulnak a bélbaktériumok egészségéhez és a megfelelő széklethez. 

A facsart zöldséglevet lehetőleg szobahőmérsékleten fogyaszd, és próbáld meg nem egy húzásra ledönteni, hanem lassan kortyolni, hogy összekeveredjen a nyállal. A nyál ugyanis olyan enzimeket tartalmaz, melyek máskülönben kimaradnának az emésztésből. A leveket egy napon belül fogyaszd el, hogy ne veszítsék el értékes vitamintartalmukat.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük