20 kilót fogyott bő fél év alatt a fiatal lány, pedig csak egy dologra figyelt: hamburgert és pizzát is evett
A fiatal lány napi hatszor étkezett, és a finom falatokat sem iktatta ki az életéből.

cover-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ritkán hallani olyan esetről, amikor valaki úgy fogy, hogy közben finomabbnál finomabb falatokat eszik.

Zara Spooner, a fiatal ausztrál lány bő fél év alatt húsz kilót fogyott úgy, hogy napi hatszor evett, és az étrendjén sem változtatott drasztikusan. A titok nála  a makrotápanyagok - fehérjék, zsírok, szénhidrátok - számolgatásában rejlett.

Így fogyott le 20 kilót

A 23 éves nő akkor szedte fel húszkilós túlsúlyát, amikor dolgozni kezdett. A sok munka miatt napi egyszer étkezett, főként vacsorát evett, és a testmozgást is hanyagolta. A pluszkilók gyorsan felkúszta rá, ami a hangulatára és önértékelésére is rányomta a bélyegét.

- Azt gondoltam, hogy ha minél kevesebbet eszem, lemennek rólam a kilók, napi egyszer étkeztem, főként este, akkor már rendszerint farkaséhes voltam. Egy idő után nem tetszett az a személy, akit a tükörben láttam: tudtam, hogy hogyan szeretnék kinézni, de fogalmam sem volt, hogyan induljak el - mondta a Daily Mailnek, és azt is elárulta, négy évig strandra sem ment, mert félt, mint gondolnak róla az emberek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szakemberhez fordult, és életmódváltását egy tudományos alapokon nyugvó program keretén belül állították össze neki. Ennek lényege a makrotápanyagok számolásán alapult, a szükséges napi mennyiséget pedig életkorának, egészségügyi állapotának és aktivitási szintjének megfelelően alakították ki, az étrendjének 80%-át egészséges ételek, míg 20%-át pedig olyan finomságok tették ki, amelyeket megkívánt a diéta során.

Ilyen módon nyolc hónap alatt húsz kilótól szabadult meg, és amikor elérte a tökéletes súlyt, a fordított diétát - reverse dieting - követte, amelynek lényege, hogy ahelyett, hogy a kalóriákat csökkentette volna, lassan és fokozatosan,  evett kicsit többet, ezzel gyorsítva az anyagcseréjét. 

A teste egy idő után alkalmazkodott a magasabb energiabevitelhez, és nem kezdett el hízni, most pedig már pizzát, hamburgert is ehet az édes nassolnivalók mellé. Most sem eszik mértéktelenül, a kontroll továbbra is megvan, 1600 kalóriát fogyaszt egy nap, ebbe minden bele kell hogy férjen, a nassolnivaló és az alkohol is.

Zara, mivel sosem sportolt, arra ügyel, hogy mindennap 8000 lépést tegyen meg. Jelenleg 56 kiló, Instagram-oldalán pedig azt is elárulja, milyen ételeket fogyaszt.

7 nő elárulta, mitől fogyott le végleg

Biztató és motiváló képsorozatot mutatunk olyan erős nőkről, akik bár rengeteg megpróbáltatással kerültek szembe a fogyókúrájuk során, akaraterejük és elhatározásuk erősebb volt, ennek hála pedig rengeteget fogytak.

Borító-és ajánlóképek: Instagram/zara.equalutionteam

Ezt is szeretjük