Éhségűző, két hozzávalós reggeli, ami után feleannyit eszel ebédre
Ehhez a tojáshoz nem fogod hiányolni a kenyeret egyáltalán.

nagykep?cikkid=170096&kep=tojas zabpehely-lead
Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A reggeli azért fontos, mert egész napra meghatározza az étvágyad alakulását. Egy nem megfelelően kiválasztott étel vagy a kihagyott étkezés következménye az egész nap hullámzó vércukorszint és a farkaséhség lesz. Mutatunk egy egyszerű receptet, amivel ezt kiküszöbölheted!

Zabpelyhes omlett

A zabpelyhes omletthez mindössze két olcsó alapanyagra lesz szükséged: zabpehelyre és tojásra. A tojásban kevés a kalória, viszont sok-sok vitamin és rengeteg fehérje van, ezért ellát a nap kezdéséhez szükséges energiával, segít regenerálódni a reggeli edzés után, sőt, csökkenti az étvágyadat.

A zabpehely emellé jó rost- és egészséges szénhidrátforrás, mely tartósan laktat, tisztítja a bélrendszert, és olyan állagot ad az omlettnek, hogy nem fogod mellőle hiányolni a kenyeret, sőt, akár köretként is fogyaszthatod húsokhoz, halhoz, vagy főételként zöldségekkel.

Elkészítés

A zabpelyhes omlett elkészítéséhez közepesen nagy lángra tegyél fel egy tapadásmentes serpenyőt melegedni - ha ilyened nincs, egy fél evőkanál olíva- vagy kókuszolaj kell alá. A melegedő serpenyőbe szórj bele három evőkanál zabpelyhet, és kezdd el pirítani. Néha mozgasd meg, miközben egy tálkában felversz két tojást. Amikor a pelyhek megpirultak, öntsd őket nyakon a tojással, és sózd meg a sülő omlettet. Ha a tojás egyik oldala megsült, és kissé felszívta a zabpehely, nyúlj alá lapos fakanállal és fordítsd át. Amikor a másik oldala is átsült, elkészült az étel. Tálald friss zöldségekkel, például paradicsommal vagy paprikával.

Tápérték

Három evőkanál zabpehellyel, két tojással és két paradicsommal, olaj nélkül számolva a reggeli összesen 302 kalóriát, 19,4 gramm fehérjét, 5,7 gramm rostot, 12,4 gramm zsírt és 28,9 gramm szénhidrátot tartalmaz. Ez proteinből 20-25%-a, zsírból 15%-a, szénhidrátból 18%-a, rostból 19%-a a napi szükségletnek.

Ezt is szeretjük