Ezektől az ételektől vizesedik a test: 8 fogás, amit érdemes elkerülni
Ezekkel az ételekkel érdemes vigyázni, mert vízvisszatartást okozhatnak.

mérleg láb
beauty and style
Top olvasott cikkek

Puffadó láb, megbillenő mérlegmutató - ezek mind jelei annak, hogy valakinek túl sok vizet raktároz a szervezete. A vízvisszatartás nem ritka jelenség, és egészen egyszerű okai vannak, sokszor ételek állnak a háttérben. Mutatjuk, mit ne egyél, ha szeretnél megszabadulni a felgyűlt víztől.

A vízvisszatartás ijesztő tud lenni, az ember látja, hogy bedagad a lába, érzi, hogy a nadrág egy kicsit jobban bevág, mint szokott, és nem érti az okát. A felelős ilyen esetben a pangó víz a szövetek között.

Mi okozza a vízvisszatartást?

A vízvisszatartást számtalan dolog okozhatja, lehet hormonális eredetű is, például kötődhet a menstruációs ciklushoz, de eredményezheti egy komoly, nyári leégés vagy egyes gyógyszerek hatása is. Mégis a fő bűnös általában a só, amely túlfogyasztás esetén akár másfél liter vizet is vissza tud tartani a szervezetben. Ebből az ajánlott mennyiség 1500-2000 mg naponta (ez nagyjából egy kiskanál egyharmada). Azonban azt, hogy miben van túl sok só, gyakran nehéz megállapítani. Az alábbi ételek lehetnek az okai annak, ha úgy gondolod, egészségesen étkezel, és mégis sok vizet tárol a tested.

A képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük