8 étel, amitől nagyon vizesedik a test: ezeket érdemes kerülni

Bizonyos ételek vízvisszatartást okozhatnak, fogyasztásukat érdemes minimálisra csökkenteni.

GettyImages-641252208
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vízvisszatartás miatt akár 4 kilót is fel lehet szedni egyetlen nap alatt, ami mind a szervezetben feleslegesen raktározott pangó víz tömege. 

Bizonyos ételek, különösen a magas szénhidrát- és sótartalmúak fokozzák ezt a vízvisszatartást, így fogyasztásukat érdemes mérsékelni.

Vízvisszatartó ételek

Amikor megtörténik a folyadékretencióként is ismert folyamat, bedagadhatnak a lábak, a has is felpuffadhat. Számos ok állhat a hátterében, akár a hormonális egyensúly felborulása, az inaktív, mozgásszegény életmód, a gyógyszerek is hathatnak így a szervezetre, de a nem megfelelő élelmiszerek fogyasztása is kiválthatja. A túl sok só bizonyítottan nagyjából 1,5 liter szövetek közti folyadék visszatartását okozza, az előrecsomagolt, feldolgozott élelmiszerek fogyasztásával pedig könnyen át lehet lépni a napi ajánlott maximális mennyiséget, ami 5 gramm.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük