2 veszélyes salaktalanító módszer, amit soha ne próbálj ki!
A salaktalanítás akár veszélyes is lehet, ha nem a megfelelő módszerek közül választasz.

szekrekedes
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egészségtelen és rendszertelen táplálkozásnak köszönhetően a szervezet sok felesleges méreganyagot elraktároz, melyek a plusz kilókért is felelősek lehetnek.

A salaktalanítással ugyanakkor nem árt vigyázni, mert az amúgy ártalmatlan módszernek vannak olyan válfajai, melyek többet ártanak, mint használnak. Ha fontos számodra az egészséged, tartózkodj tőlük!

Hashajtás

A hashajtók eredeti célja az lenne, hogy a székrekedéssel küzdők mindennapjait megkönnyítsék, de sokan választják ezt a módszert akkor is, ha önsanyargatás nélkül fogyni akarnak. Tulajdonképpen arról van szó, hogy így korlátlanul ehetnek, amennyit csak szeretnének, mégis soványak maradnak. Csakhogy a kényelmesnek tűnő megoldás egyáltalán nem salaktalanít.

A baj az, hogy a hashajtók - még eredeti céljukat tekintve is - nagyon veszélyesek a szervezetre nézve. A bélmozgást ingerlő és serkentő készítmények székletürítés során dehidratálttá teszik a szervezetet, ráadásul a fontos vitaminokat és az ásványi anyagokat is kipucolják onnan.

Ez könnyen vezethet kiszáradáshoz, szívritmuszavarokhoz, illetve emésztőrendszeri megbetegedésekhez, ráadásul - a tévhittel ellentétben - a rejtett zsírtartalékok ettől nem fognak csökkeni. Arról nem is szólva, hogy könnyen el lehet veszíteni a kontrollt ez ügyben, a szervezet ugyanis hamar hozzászokik a szerekhez, és egyre nagyobb mennyiséget fog követelni ugyanazért a hatásért.

Beöntés a vastagbélbe

A beöntés szintén nem ismeretlen módszer, ha a szervezet salaktalanításáról van szó. Az otthon is végezhető technikát általában kiegészítő kezelésként alkalmazzák a fogyni vágyók, de ez sem ideális választás, ha látványos súlycsökkenést szeretnél elérni.

Az orvosi nevén vastagbél-irrigációnak nevezett kezelés során ugyanis olyan egészségügyi kockázatokkal is számolni kell, amelyek hosszú távon sokkal nagyobb problémát jelentenek, mint az, hogy karcsú vagy-e, vagy nem.

A vastagbél érzékeny területét könnyen át lehet lyukasztani, nem beszélve az elektrolit-vesztésről, ami miatt még kórházba is kerülhetsz miatta. Ráadásul a beöntés hatástalan és egészen kellemetlen módszer, még akkor is, ha úgy látod, a folyadékkal nagymennyiségű salakanyag távozik a szervezetedből.

Ezt is szeretjük