8 étel, ami megszünteti a szénhidrátéhséget - Hosszan eltelítenek és gátolják a túlevést
A mardosó szénhidrátéhség ellen nehéz küzdeni, jobb megelőzni a kialakulását a vércukorszint-csökkentő ételek segítségével.

GettyImages-642063566
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szénhidrátéhség elkerülésében nagy segítséget jelent az egészséges vércukorszint fenntartása, amit különböző, lassú felszívódású szénhidrátokban, rostokban és fehérjékben bővelkedő ételek fogyasztásával lehet elérni.

Az étrend mellett még a rendszeres testmozgás, tehát a heti 150 perc mérsékelt vagy 75 perc intenzív mozgás szintén kordában tarthatja az értékeket.

Vércukorszint-csökkentő ételek

Egyes élelmiszerek, beleértve azokat is, amik hozzáadott cukrot vagy finomított, gyorsan felszívódó szénhidrátot tartalmaznak, mint a feldolgozott, előre csomagolt termékek, a vércukorszint ingadozását okozhatják. Ezáltal hirtelen megemelkedik a vér glükózszintje, ami aztán ugyanolyan gyorsasággal leesik, fáradékonyságot, szénhidrátéhséget és falási rohamokat eredményezve, ami túlevéshez, hosszú távon pedig elhízáshoz vezet. Alább olyan ételek láthatóak, amik segítik a vércukorszint szabályozását, egyúttal megelőzik a felesleges kalóriabevitelt.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük