A derekad keskeny, de a feneked nagy? 4 popsiformáló gyakorlat a személyi edzőtől
Íme, Gyöngyösi Szilvia javaslatai, ha széles a csípőd.

izmos fenek
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nem hasra hízol, valószínűleg a fenék tájéka okoz problémát neked - még akkor is, ha a csípődhöz képest a derekad karcsú.

Alábbi cikkünkben Gyöngyösi Szilvia fitneszedző, a GrandUP nemzetközi vezető instruktora mondja el, hogyan közelítheted egymáshoz a derék és a csípő körméretét.

Vékony derék, nagy fenék

- A férfiak szerint kifejezetten szexi a gömbölyű csípő és a vékony derék kombinációja, ám a legtöbb nő mégis szeretne - legalább egy keveset - javítani az arányokon. Ilyen esetben a lényeg, hogy a felsőtestet erősíteni kell, az alsótestet pedig karcsúsítani - magyarázza Gyöngyösi Szilvia.

Milyen mozgásformákat javasol a szakértő?

Lépcsőzz! Fuss fel és le a lépcsőn - legalább tíz lépcsőfokon - kétszer egymás után. Pihenj egy kicsit, majd újból fuss kétszer fel és le a lépcsősoron. Korábbi cikkünkből megtudhatod, mennyi kalóriát égethetsz el lépcsőzéssel.

- Tökéletes testmozgás lehet az evezés vagy szárazon az ergométertréning. Ugyanezt a hatást érheted el súlyzós edzéssel vagy crosstrainerrel is - ez egy szobabicikli, aminek stabil kormány helyett mozgatható rúdjai vannak. Ha pedig nyugodtabb mozgásformákra szavazol, válaszd a pilatest, amely tökéletesen formálja a női testet - tudjuk meg Gyöngyösi Szilviától.

Négy gyakorlat otthonra

Fogd a súlyzót a jobb kezedben, helyezkedj el négykézláb testhelyzetben. A jobb karodat nyújtsd előre, a bal lábadat nyújtsd hátra. Feszítsd meg a hasadat, és lassan emeld el a talajtól a jobb karodat és a bal lábadat azonos szintre. Tartsd meg egy másodpercig, majd engedd vissza. Ismételj tízszer mindkét oldalra. Végezz három kört belőle.

Helyezkedj el alkartámaszban, a lábad legyen csípőszéles terpeszben. Ügyelj arra, hogy a tested ennél a gyakorlatnál végig egyenes maradjon. Forgasd el a csípődet jobbra felfelé, térj vissza kiinduló helyzetbe, majd fordítsd ki balra felfelé. Eközben a felsőtested teljesen mozdulatlan marad. Ismételd a teljes gyakorlatot 15-ször.

Helyezkedj el ismét alkartámaszban, a lábaid legyenek csípőszéles terpeszben. Feszítsd meg a hasad, igyekezz végig a talajjal párhuzamosan tartani a tested. Felváltva emeld el a jobb és bal lábadat a talajtól nyújtva. Az említett két gyakorlat kiinduló helyzetét itt nézheted meg.

Feküdj az oldaladra, támaszkodj meg a jobb alkarodon. A bal kezedet nyújtsd a magasba, és emeld el a csípődet a talajtól. Figyelj rá, hogy a tested egyenes vonalban legyen. Engedd le a csípődet, majd térj vissza kiinduló helyzetbe. Ismételj 15-ször. Az alábbi videóban szereplő harmadik gyakorlatról van szó.

Második kép: pinterest.com/conniearonson.com

Ezt is szeretjük