4 nap, 3 kiló
Zsírégető, méregtelenítő diéta
Ha nagyobb túlsúllyal küzdesz, óriási megkönnyebbülést jelenthet, ha méregteleníted és tehermentesíted szervezeted. A váltakozó diéta segít!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A váltakozó diéta nagyon szigorú, fehérjeszegény, de szénhidrátdús étrend, ivónapokkal kombinálva. Akkor ajánlott, ha erősen elhízott vagy, vagy reumatikus, köszvényes panaszokkal küzdesz. A diétát lehetőleg nyugodt körülmények között végezd, például szabadságod ideje alatt, vagyis, amikor nem utazol el, és nincs más dolgod, mint az otthoni pihenés.

Fontos, hogy nemcsak a diéta ideje alatt, de az azt követő felépítő szakasz során is csak kímélő ételeket szabad fogyasztanod, hogy fokozatosan ráhangolódhass az egészséges táplálkozásra. Az ivónapokon kizárólag természetes gyümölcslevet, zöldséglevet vagy zöld teát ihatsz.

A száraznapokon puffasztott búza- vagy rizsszeletet, gyümölcsöket - például alma, cseresznye, körte - és kevés folyadékot vehetsz magadhoz. Az ivónap során körülbelül 800, a száraznap ideje alatt pedig 900 kalória értékű tápanyagot viszel be a szervezetedbe, ami miatt a diéta erős akaraterőt igényel, és nem is tartható négy napnál tovább. Ha azonban nem adod fel, ezidő alatt akár 2-3 kilótól is megszabadulhatsz, emellett megtisztítod szervezetedet a méreganyagoktól, és vitalitásod mértéke is jelentősen megnő.

Mintaétrend

Ivónap

A leveket mindig hígítsd - fele-fele arányban - nem szénsavas ásványvízzel. A napi ajánlott folyadékmennyiség legalább 2,1 liter zöldség- vagy gyümölcslé, mely által körülbelül 800 kalóriát viszel be a szervezetedbe.

8.00: 2 dl grépfrútlé.
9.00: 1 dl gyermekláncfűlé.
10.00: 2 dl almalé.
11.00:
2 dl szőlőlé.
12.00: 2 dl paradicsomlé, illetve egy szelet Graham kenyér, ha nagyon éhes vagy.
13.00: 2 dl grépfrútlé.
14.00: 1 dl szőlőlé.
15.00: 2 dl paradicsomlé, illetve egy szelet Graham kenyér, ha nagyon éhes vagy.
16.00: 1 dl szőlőlé.
17.00: 2 dl grépfrútlé.
18.00: 2 dl paradicsomlé, illetve egy szelet Graham kenyér, ha nagyon éhes vagy.
19.00: 1 dl szőlőlé.
20.00: 2 dl almalé.

Fontos!
Vásárláskor a cukor hozzáadása nélkül készült, természetes gyümölcs- és zöldségleveket válaszd, vagy készítsd el saját magad gyümölcscentrifuga segítségével. Ha utóbbit választod, a frissen préselt levet ne feledd 50-50%-ban ásványvízzel hígítani!

Száraznap

Reggeli: két puffasztott búzaszelet, egy alma.
Tízórai: két puffasztott búzaszelet, 20 dkg cseresznye vagy bogyósgyümölcs.
Ebéd: két puffasztott búzaszelet, egy körte.
Uzsonna: két puffasztott búzaszelet, 10 dkg cseresznye vagy bogyósgyümölcs.
Vacsora: két puffasztott búzaszelet, két alma.

A diéta további két napja során ismételd meg még egyszer - azonos sorrendben - az ivónap, illetve a száraznap étrendjét.

 
Fontos!
A diéta négy napig tartható. Ahhoz, hogy a diéta befejezése után se térjenek vissza a plusz kilók, elengedhetetlen, hogy áttérj az egészséges táplálkozási szokásokra. A diétát várandós és szoptató kismamák, tinédzserek, valamint daganatos és emésztőszervi megbetegedésben szenvedők nem alkalmazhatják. Mielőtt elkezdenéd, mindenképp kérd ki háziorvosod véleményét!

Cikkünk megírásában Horváth Ildikó Zsuzsanna, az Illia Kiadó gondozásában megjelent Nagy Fogyikönyv című kiadványa segített.

OLVASD EL EZT IS!

izpont
  • diéta a tartós fogyásért
  • mintaétrend a tartós fogyásért

6 hét, 10 kiló - Add le teljes túlsúlyod az Ízpont-diétával!

epres
  • villámdiéták
  • villámdiéta mintaétrend

Emésztésjavító, zsírapasztó diéta

Ezt is szeretjük