Topdiéták 2012-re: az orvosok is ezeket ajánlják!
Ismerd meg az idei év négy legjobb, hosszú távon is eredményes fogyókúráját. Külföldi szakemberek ajánlásával.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szilveszterkor megint megfogadtad, hogy nyár elejére pár kiló mínuszban leszel, de még semmit nem tettél az ügy érdekében, adunk egy kis támpontot. A U.S. News & World Report magazin összegyűjtötte és rangsorolta azokat a diétákat, melyekkel érdemes lesz fogyókúrázni 2012-ben.

A rangsor tudományos cikkeken, orvosok, illetve táplálkozástudományi szakemberek véleményén alapul.

Topdiéták 2012-re

Többféle kategóriába gyűjtötték a diétákat: a legjobb cukorbetegétrendtől kezdve a szívvédő étrenden át a legegyszerűbben követhető diétákig. Cikkükben az összesített lista első négy helyezettjét ismertetjük.

DASH-diéta

A dobogó legelső fokán a DASH-diéta áll. Ezt az étrendet eredetileg magas vérnyomással küzdők számára fejlesztették ki. A diéta nemcsak az összesített listán lett az első, de elnyerte a legjobb diabétesz elleni étrend címet is.

A DASH-diéta elsősorban teljes kiőrlésű gabonafélékben, zöldségekben és gyümölcsökben gazdag. Az étrend sovány tejtermékek, illetve hal fogyasztását is javasolja, minimális sóbevitel mellett. A diétáról itt olvashatsz bővebben.

TLC-diéta

Második helyen a TLC-diéta végzett, melynek célja nem csupán a fogyás, hanem a koleszterincsökkentés is. A szívbarát étrend elsősorban a telített zsírokat iktatja ki az étrendből, aminek hatására a súlyvesztés is hamar megindul. Hasonlóan a DASH-diétához, itt is sok teljes kiőrlésű gabona, zöldség és gyümölcs szerepel az étrendben. A fogyókúráról itt olvashatsz bővebben.

A Mayo Klinika diétája

A Mayo Klinika az egészséges táplálkozást nem programnak tekinti, hanem egy egész életen át tartó szokásként gondol rá. A diéta ennek értelmében egészséges és fokozatos súlyvesztést ígér. A program kis lépésenként halad: hetente fél-egy kiló leadását célozza meg. Nincsenek tiltott ételek, de az étrend előnyben részesíti a gyümölcsöket, zöldségeket, a teljes kiőrlésű gabonát és a sovány húsokat. A diétáról korábbi cikkünkben bővebben olvashatsz.

Mediterrán étrend

Az összesítet lista negyedik helyezettje a mediterrán étrend lett. A diéta abból indul ki, hogy a Földközi-tenger környékén élő népek hosszabb ideig élnek, kisebb eséllyel szenvednek szív- és érrendszeri, valamint daganatos megbetegedésben. Mindennek okát az étrendre vezették vissza, amely előnyben részesíti a gyümölcs, a zöldség, az olívaolaj és a hal fogyasztását. A diétáról korábbi cikkünkben bővebben olvashatsz.

Próbáltad már valamelyiket?

OLVASD EL EZT IS!

csili
  • méregtelenítés
  • zsírégető táplálék

10 étel, ami megduplázza a fogyást

salatas etel
  • zsírégető táplálék
  • fogyasztó praktikák

8 étel, ami beindítja a fogyást

Ezt is szeretjük