Hogyan lehet megszabadulni a tokától? Nem a műtét az egyetlen megoldás
Számos különböző módszer létezik, de nem mind hat ugyanúgy.

toka
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tokájukkal sokan elégedetlenek, és szeretnék ezért specifikusan ezt az egy testrészüket eltüntetni. Ez azonban ilyen módon nem lehetséges. Kiderül, mit lehet mégis tenni a gyakran nagyon makacs probléma ellen.

Ahhoz, hogy kiderüljön, mi válik be az áll alatti bőr megereszkedése és a toka ellen, azt is meg kell vizsgálni, hogy mi okozza. Elmondjuk, hogy a legtöbb esetben miért alakul ki a toka, és mit lehet ellene tenni!

Módszerek a toka eltüntetésére

A toka kialakulásában többféle faktor is szerepet játszik: az életkor, a táplálkozási szokások, a genetikai hajlam, sőt, akár a testtartást is.

nyak

Ezek pontosan a következőképpen vesznek részt a toka kialakulásában.

  • Amikor az életkorból adódnak a redők, akkor a bőr természetes módon veszített rugalmasságából.
  • Ha viszont a probléma a táplálkozással függ össze, akkor a plusz kilók miatt akár nagyon fiatalon is kialakulhat. Ebben az esetben a súlyproblémák orvoslása jelent megoldást.
  • Ha a felmenők közt másnak is volt gondja a tokájával, akkor könnyen előfordulhat, hogy a családi vonások is kedveznek a nyaki bőr megereszkedésének.
  • A rossz tartás mindehhez a nyak és az áll izmainak elgyengülésével járulhat hozzá, mely így nem képes feszesen tartani a felette található bőrt.

Aszerint, hogy mi a legfőbb oka a tokásságnak, érdemes belevágni a probléma megszüntetésébe is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyakori, hogy a toka ellen különböző gyakorlatokat vagy rágózást javasolnak, melyek kifejezetten ezt a területet edzenék meg. Sajnos ezek nem válnak be, legfeljebb a bőrt nyújtják ki még jobban, és mélyítik el a ráncokat. Az izmok edzéséből egyáltalán nem következik ugyanis, hogy a felettük található zsírréteg használódik fel, helyi zsírégetés ugyanis nincsen. Az állkapocs izmai természetes módon nagyon erősek, és mindenki rendszeresen használja őket, látható mértékben azonban szinte sosem növekednek meg attól, hogy valaki többet rág. Más módszerek azonban ennél jobban beválnak.

  • Tornázni azért nem érdemes, hogy az ember álla edzettebb legyen, azért viszont igen, hogy jobb legyen a fejtartásod, vagy elégess néhány kalóriát, ami a fogyásban is segít.
  • Ha a túlsúly okozza a tokát, akkor csakis a zsírleadás jelent majd megoldást. Ez azonban sosem egy területet érint, hanem az egész testet. A fogyás az arcon is meglátszik majd, akárcsak a többi részen, de nem lehet csak ezt megcélozni.
  • A kor előrehaladtával megereszkedő bőr ellen ránctalanító krémekkel, hidratálással, megfelelő vízbevitellel, pakolásokkal, házi kezelésekkel lehet felvenni a harcot. A hatás általában kisebb mértékű javulást képes elérni, de több centi felesleges bőrt nem lehet ilyen módon eltüntetni, és a kezelések ellenére is idővel fokozatos romlás várható.

Noha a túlsúly, a kor és a rossz tartás miatt kialakuló toka ellen is lehetséges műtétet alkalmazni, ilyen esetekben érdemes inkább a kiváltó okokat megszüntetni.

Zsírrobbantó edzés otthonra

Ezeket a gyakorlatokat próbáld ki plusz kilók és redőződő bőr ellen! Látványosan beindítják a fogyást és a feszesedést.

Akik azonban az örökölt arcformájukkal elégedetlenek annak ellenére, hogy normál testsúlyúak, és általában helyes a tartásuk, többnyire csak műtéttel tudnak korrigálni. Erre több különböző eljárást alkalmaznak, melyek közül a két leggyakoribb a következő.

  • A mezoterápia zsírbontó injekciókból áll, melyek maximum hat hónap alatt kifejtik hatásukat. A módszer hátránya, hogy komplikációk esetén idegi sérülést okozhat.
  • A zsírleszívás során a bőr alatti zsírréteg kerül lefejtésre, mellyel együtt a felesleges bőrt is eltávolíthatja műtéti úton a sebész. Ezt követően kötések segítségével érik el a gyógyulás során az áll alatti bőrfelület kívánt formáját.

Amennyiben a probléma nemcsak a tokát érinti, úgy lehetséges plasztikai műtét során az állkapocs és az állcsúcs formáját is alakítani, ami szintén hozzájárulhat a kívánatosabb arcforma kialakításához. Ha a toka kialakulását az életmód okozta, és az a műtétet követően sem változik, a probléma ismét visszatérhet. 

Ezt is szeretjük