Több mint 20 kiló plusz van rajtad?
3 módszer, ami biztosan lefogyaszt
A hagyományos diéták nem segítenek? Íme, három módszer, mely komoly elhízás esetén is beválhat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha az egészséges étrend és a testmozgás sem bizonyult elegendőnek ahhoz, hogy megszabadulj az súlyfeleslegtől, ez a tény pedig nemcsak kellemetlen közérzetet okoz, de úgy érzed, egészségedet is veszélyezteti, érdemes megfontolnod, hogy komolyabb, ugyanakkor tényleges megoldást jelentő módszereket is kipróbálsz.

A következő lehetőségek a legtöbb esetben komoly előrelépést jelenthetnek a plusz kilók leküzdése terén, alaposan gondold azonban meg, mielőtt belevágsz. Ugyanakkor az is segíthet a döntésben, hogy a felsorolt módszerek mindegyike orvosi konzultációt igényel.

Orvosi étrend

Bár több száz diétás módszer áll a fogyni vágyók rendelkezésére, a leghatásosabb mindig az, amelyik személyre szabott, így, ha hosszú ideje hiába próbálkozol a súlyveszéssel, célszerű szakértőhöz fordulni, hogy egyéni diétát, szükség esetén pedig speciális, komoly változásokat beindító orvosi étrendet állítson össze számodra. A dietetikusok, a táplálkozási központok, illetve a klinikák kóros elhízásra szakosodott részlegei segíthetnek mindebben, azonban háziorvosodnak is feladata, hogy tanácsokkal, szükség esetén pedig megfelelő táplálkozási előírásokkal lásson el, amennyiben túlsúlyod veszélyezteti egészségedet is.

Érdemes először őt felkeresned, amennyiben ugyanis úgy látja, speciális szakemberre van szükséged, mindenképp továbbirányít, hogy egy, az elhízás kezelésére szakosodott belgyógyász szakember az első konzultáció során felmérje állapotod, valamint megbeszéljétek az életvitelednek megfelelő új étrendet és mozgásformát.

Az életmód-változtatás első lépéseként beállítjátok a naponta elfogyasztott tápanyagok arányait, vagyis, hogy pontosan mennyi gabonafélét, zöldséget, tejterméket, húst kell elfogyasztanod ahhoz, hogy szervezeted megfelelő mértékben energiához jusson.

Az ilyen jellegű diéták kiegyensúlyozottak, lényegük pedig a csökkentett kalóriabevitel, amit egyénre szabva számítanak ki, apró lépésenként csökkentve az adagokat. A lassabb, de folyamatos fogyást biztosító kúra ideje alatt hetente, kéthetente érdemes konzultálnod az orvossal, ilyenkor változtathattok a diétán, ha az nem a kívánt ütemben halad, vagy nem a megfelelő hatást érte el.

Gyógyszeres kezelés

A diéták kiegészítőjeként is szedhetsz különböző fogyasztó tablettákat, ám ezek használatával nem árt óvatosnak lenned, és szükség esetén csak olyan termékeket kipróbálnod, melyek természetes összetevőket tartalmaznak, így kisebb a kockázata annak, hogy hosszútávon károsítod velük egészségedet. Ha tabletták segítségével akarsz lefogyni, emellett az elhízás súlyosságát jelző BMI-indexed 30-as, vagy annál is magasabb, érdemes orvoshoz fordulnod, aki speciális gyógyszereket is felírhat a probléma orvoslására.

Jelenleg a gyógyszeres kezelés egyetlen formáját preferálja a hazai orvostudomány. 2010. február 1-jéig a sibutramin-terápiát is javasolták, mely a központi idegrendszerre hatva jelentős étvágycsökkentő hatást eredményezett, azonban ennek alkalmazását Magyarországon felfüggesztették.

A gyógyszeres kezelés további lehetősége az orlistat alkalmazása maradt, mely egy lipázgátló szer, vagyis gátolja a zsírok felszívódását, így hatására az elfogyasztott táplálék zsírtartalmának 30-40%-a a széklettel együtt kiürül. Fontos azonban megjegyezni, hogy kizárólag a gyógyszer szedésével nem érhetsz el tartós eredményt, minden esetben változtatnod kell életmódodon - csak diétával és rendszeres mozgással kiegészítve érheted el az ideális mértékű súlycsökkenést.

Műtéti eljárás

Ha a plusz kilók eltüntetése érdekében nem rettensz meg a komolyabb beavatkozásoktól sem, a plasztikai műtéteken - például zsírleszívás - túl azonban olyan módszert akarsz alkalmazni, mely tartós eredményt ígér, és nem csupán tüneti kezelést nyújt, érdemes megfontolnod a legismertebb műtéti eljárások, a gyomorgyűrű, illetve a ballonterápia lehetőségét. Mindkét módszert olyan fogyni vágyóknak ajánlják, akiknek testtömeg-indexe a 30-40 közötti értékeken, illetve 40 fölött mozog, és már több éve szenvednek a kóros elhízástól.

A ballonterápia estében egy 400-700 milliliteres, fiziológiai sóoldattal feltöltött ballont juttatnak endoszkóp segítségével a gyomrodba, mely megakadályozza a nagymértékű táplálékfelvételt. Maga a ballon maximum fél évig lehet a testedben, ez idő alatt pedig rendszeres orvosi ellenőrzésekre kell járnod, hiszen a teljes életmódváltás is együtt jár a műtéttel.

A gyomorgyűrű alkalmazása szintén a gyomor térfogatát csökkentő beavatkozás, mely ugyanúgy, mint az előző módszer, gyökeres életmódváltáson alapul. A gyűrű két részre osztja a gyomrod, így megakadályozza, hogy egyszerre túl nagy mennyiségben vegyél magadhoz táplálékot.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

A gyűrű szűkítését, illetve bővítését egy bőr alá beültetett, kicsiny tartállyal lehet szabályozni. A szilikon alapanyagú gyűrű akár egy évig is a szervezetedben maradhat, mely idő alatt azonban igen nagymértékű súlyfeleslegtől, akár 20-30 vagy ennél is több kilótól szabadulhatsz meg.
Ezt is szeretjük