7 alacsony szénhidráttartalmú tésztaalternatíva: akár ketogén diétához is fogyaszthatod őket
Az alternatív tésztáknál szinte nem is érezni a különbséget.

padlizsan-lasagna
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tészta olyan szerves részét képezi a legtöbb ember étrendjének, hogy nehéz elképzelni, hogy el is lehet hagyni, pedig számos egészséges, szénhidrátszegény tésztahelyettesítő étel létezik, amelyek akár teljesen is pótolhatják a búzalisztből készült tésztaféléket.

A finomliszt úgy készül, hogy a búzaszemeket a feldolgozás során megfosztják a tápanyagok javát tartalmazó korpától és csírától, ezért nem marad bennük sok a felszívódást lassító rostokból, sem pedig a hasznos nyomelemekből és ásványi anyagokból. A legtöbb tésztaétel pedig ebből a finomlisztből készül, ezért viszonylag gyorsan szívódik fel, megdobja a vércukorszintet, amely után éhségérzet marad vissza - többek között ezért sem ajánlottak a fehér lisztből készült tésztaételek a diétához.

Szénhidrátszegény tésztahelyettesítők

Azonban nem a teljes kiőrlésű tészták kínálják az egyedüli megoldást. Különösen igaz ez akkor, ha az embert ketogén diétát vagy alacsony szénhidráttartalmú étrendet követ. Összegyűjtöttük a legjobb tésztahelyettesítőket, köztünk vannak olyanok is, amelyek megengedőbbek, de olyanok is, melyekben kevesebb mint egy gramm szénhidrát található. 

A képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük