Elveszi az étvágyat, fiatalítja a bőrt: természetes kollagénforrásokat mutatunk
A kollagén a természetben csak rendkívül kevés ételben található meg, így az előállítására érdemes koncentrálni.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Hemzsegnek az online vásárlók, miközben konganak az ürességtől a butikok: a járványhelyzet átírta a vásárlási szokásokat »
- Elképesztően nőies és sokoldalú trend tér vissza: a kordbársony cuccok idén így ütősek »
- A legerősebb vízhajtó smoothie receptek: pár nap alatt segítenek megszüntetni a puffadást »
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
A kollagénről mindenki hallott már. A szépségipar egyik legnépszerűbb alapanyaga, melyet elsősorban az öregedésgátló hatása miatt használnak, igaz, külsőleg nincs sok hatása. Ennél azonban sokkal fontosabb szerepe van az ember életében, többek közt a fogyáshoz is hozzájárulhat.
A kollagén egy fehérje, mely bőségesen rendelkezésre áll a testben, legalábbis egy ideig. A kötőszövetek fő alkotóeleme az emberek bőrében, csontjaiban, izmaiban. Ennek köszönhetően jelenléte nagyban meghatározza az életminőséget. Termelődése az életkor előrehaladtával csökken, és a kort jelző változások, mint a ráncok megjelenése, a hajhullás vagy az ízületi fájdalom, mind összefüggésben vannak a kollagénmennyiség apadásával. Azonban a megfelelő tápanyagok és vitaminok fogyasztásával serkenthető a kollagén termelődése, illetve megőrizhető a mennyisége a testben.
Kollagén a fogyókúrában
A kollagén a fogyókúrához is hozzájárulhat. Ez a fehérje, akárcsak a legtöbb fehérje, hosszan eltelít, és táplálja az izmokat. Egyes tanulmányok szerint 40%-kal lassabban éhezik meg az ember a magas kollagéntartalmú ételektől, mint akkor, ha más fehérjéket fogyasztana. Azonban a kollagén a természetben csak rendkívül kevés ételben található meg, így elsősorban az előállításának támogatására érdemes koncentrálni.
A képek forrása: Getty Images, Pixabay.com.
OLVASD EL EZT IS!

- fogyókúra
- fogyasztó praktikák
8 étel, ami kipárnázza a pocakot: elképesztő gyorsan hizlalnak

- fogyókúra
- fogyasztó praktikák