A glikémiás index fogalma hosszú ideig csak a cukorbetegek számára volt érdekes, ám az elmúlt években a fogyókúrázók és az inzulinrezisztenciával küzdők is elkezdtek odafigyelni rá. A glikémiás index egy szám 0 és 100 között, mely a táplálékokat az alapján sorolja alacsony - 55 alatti -, közepes - 56-69 közötti - vagy magas - 70 feletti - kategóriába, hogy milyen hirtelen emelik meg a vércukorszintet.

Az alacsony glikémiás indexű táplálékok fogyasztása hosszabb időn át tartó teltségérzetet biztosít, nem okoz vércukorszint-ingadozást, ezáltal nem kell tartanod a hirtelen rád törő szénhidrát-éhségtől. Töltsd ki a az alábbi kvízt, és kiderül, mennyire vagy képben az egyes élelmiszerek glikémiás indexét illetően.

Velük fogyhatsz télen! A szezon 7 alacsony glikémiás indexű étele

7 kérdéses játék. Eddig játszották: 0

Melyiknek alacsonyabb a glikémiás indexe?

  • Sütőtök
  • Birsalma
  • Főtt csicsóka
/7 találat Következő kérdés

Melyiknek alacsonyabb a glikémiás indexe?

  • Datolya
  • Főtt cékla
  • Savanyú káposzta
/7 találat Következő kérdés

Melyiknek alacsonyabb a glikémiás indexe?

  • Narancs
  • Aszalt szilva
  • Banán
/7 találat Következő kérdés

Melyiknek alacsonyabb a glikémiás indexe?

  • Aszalt sárgabarack
  • Puffasztott rizs
  • Dió
/7 találat Következő kérdés

Melyiknek alacsonyabb a glikémiás indexe?

  • Mangó
  • Kukoricapehely
  • Mandula
/7 találat Következő kérdés

Melyiknek alacsonyabb a glikémiás indexe?

  • Mazsola
  • Lila káposzta
  • Fehér rizs
/7 találat Következő kérdés

Melyiknek alacsonyabb a glikémiás indexe?

  • Ananász
  • Pattogatott kukorica
  • Kivi
/7 találat Következő kérdés
/7 találat

Gratulálunk, a játékot -ra teljesítetted,
egy zseni vagy

Ezt is szeretjük