Nagy tavaszi méregtelenítés
Fogyj, tisztulj, töltődj fel!
Ha tavasz, akkor méregtelenítés, feltöltődés, regenerálódás. Nem tudod, hogyan csináld? Segítünk!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan azt hiszik, hogy a szervezet megtisztulása természetes és spontán folyamat. Ez akkor igaz, ha valaki tökéletes harmóniában él a természettel: friss levegőt szív, kizárólag természetes táplálékot vesz magához, fizikailag aktív, és nem hódol be a civilizáció luxusának. Eleget tudsz tenni ezeknek a feltételeknek? Ha igen, akkor a természet könnyebben gondoskodik szervezeted megtisztításáról. Ha nem, úgy ez a feladat rád hárul!

A tisztítókúra mindenki számára elérhető. A rendszeres és helyes alkalmazás nemcsak a megelőzést segíti elő, hanem sok gyógyszer fogyasztásától és számos betegségtől is megszabadít, még akkor is, amikor a hivatalos orvostudomány csődöt mond. A pozitív hatás különösen figyelemre méltó különféle allergiáknál, asztmánál, az immunrendszer, a bőr, a gyomor, a belek, a szív, az erek megbetegedéseinél és több nőgyógyászati panasznál.

A máj megtisztítása

A máj az egyik legfontosabb védekezési, méregtelenítési és kiválasztási folyamatért felelős szerv, amely biztosítja a szervezet belső egyensúlyát.
A máj epét termel, ami a patkóbélbe áramlik. A korszerű életmód és táplálkozás a patkóbélbe torkolló vékony epecsatorna falának megvastagodását és az epe elfolyásának lelassulását okozza. A májsejtekre a pangó epe miatt nyomás nehezedik, ami a természetes folyamatokat nagymértékben akadályozza. Kevés negyven év feletti embernek tökéletesen egészséges a mája. A nők körében még inkább előfordulnak ezek a problémák, mivel - ellentétben a férfiakkal - rekeszizmuk lélegzetvételkor kevésbé masszírozza a májat. A folyamatot a rendszeres kávézás és az erős stressz is fokozza.

A májnak raktározó szerepe is van. A májkárosodás a májsejtek felének elégtelen funkciója esetén is észrevétlen marad. A károsodás csak járulékos tüneteken keresztül fejeződik ki, ezek egyénenként különböző betegségek formájában jelentkezhetnek. Így például allergia, bőrbetegségek, több autoimmun betegség, sőt még rák is lehet következménye a májban történő elégtelen plazmaprotein-képződésnek. Ilyenkor a védekezőrendszer nem működik megfelelően, és a rosszindulatú sejtek nem semmisülnek meg. Az egészséges máj tehát a rák első megelőzési helye.

A véredények a vért az egész gyomor-bél csatornából és a lépből összegyűjtik. Ez a vér tartalmazza a táp- és méreganyagokat, amelyek az emésztés, a bomlás és a rothadás közben a bélben képződnek.

A máj megszűri a vért, és megszabadítja a káros termékektől, eltávolítja a gyógyszerek, kémiai anyagok, tartósítószerek, táplálékkiegészítők nagy része után fennmaradó méreganyagokat is. A vér tisztábban áramlik tovább a többi szervhez. Amennyiben a szóban forgó anyagok nagy mennyiségben áramlanak a vérbe, vagy a májfunkcióban zavar keletkezik, a vér nem tisztul meg, ez pedig akadályozza a szervezet normális működését, problémát okoz az immunrendszernél.

A szervezet megpróbálja a mérgeket a bőrön, a vesén és a tüdőn keresztül kiüríteni, a vérkeringésből kijuttatni, és a rossz vérellátású szövetekbe is eljuttatni. A salaktalanítás során a legfontosabb folyamatok egyike a májtisztítás, ami által a működés hamarabb rendeződik. A következményes rendellenességek jelentős része csak ezután szűnik meg.

Hogyan zajlik a máj tisztítása?

A tisztítási folyamat három napos előkészületi szakaszból - például léböjt-kúra - és rövid olajkúrából áll. Ennek során a máj összehúzódása révén az epecsatornákból kilökődnek a felhalmozódott anyagok. Jóllehet a májtisztítás rendkívül hatékony módszer, érdemes különböző salaktalanító eljárásokat egyidejűleg alkalmazni. Hasznos lehet például a szelektív diéta és a rendszeres beöntések alkalmazása, nemcsak a máj, hanem az egész szervezet általános állapota számára is, mivel a méreganyagok mennyisége a vérben lecsökken. Másrészt, ha valaki böjt előtt bél- és májtisztítást végez, a méregtelenítés szokásos ideje lerövidül, és a komplikációk veszélye is szinte teljesen megszűnik.

Vesetisztítás

A tisztítókúra elvégzése elsősorban tavasszal és nyáron ajánlott. A vesetisztítás mindenkinek ajánlott, akinek vesekőproblémái vannak, vagy ennek megelőzése a célja. A kúra egyszerű, mégis nagyon eredményes, és közben a vesék alaposan megtisztulnak. Két-három napra szüneteltetni kell az evést, és léböjt-kúrát vagy görögdinnye-diétát tanácsos végezni. A kúrát legfeljebb hét napig lehet meghosszabbítani, ezalatt egy kevés fekete kenyér is fogyasztható a görögdinnye mellé. A napi egyszeri meleg fürdő elősegíti a húgyutak kitágulását, a kövek és a homok kiürülését.

A kövek távozása sokszor fájdalommal jár. Ilyenkor a vesegyulladás elkerülése végett kihagyhatatlan a meleg vizes fürdő. A görögdinnye a fürdőkádban is elfogyasztható. Fontos, hogy a vesetisztítás ideje alatt eleget mozogj, és igyál legalább négy-öt liter folyadékot minden nap.
Két-három hét elteltével a kúra megismételhető, hogy a homok és a kövek maradéktalanul távozzanak. A rendszeres folyadéknap - gyógyteákkal, hígított gyümölcslével - is segít a vesekőképződés kivédésében. A legjobb, ha a követező teák közül választasz: gyermekláncfű, hibiszkusz, aranyvessző, zsurló.

Cikkünk az Ideál Magazin írása alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

sparga
  • diéta a tartós fogyásért
  • mintaétrend a tartós fogyásért

5 kiló mínusz éhezés nélkül - Tartható, zsírbontó diéta

pita
  • diétakörkép
  • villámdiéták

4 intenzív, de könnyű villámdiéta

Ezt is szeretjük