20 perc alatt 300 elégetett kalória: 8 intenzív Tabata-gyakorlat, ami segít a fogyásban
Intenzív zsírégető edzés napi 20 percben.

GettyImages-1176362935
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A HIIT, azaz high intensity interval training, magyarul magas intenzitású intervallumedzés egyik leghatékonyabb változata a zsírgyilkos Tabata, amelynél a nagyon rövid ideig tartó, intenzív testmozgást pár másodperces pihenőszakaszok váltják fel, ezáltal még jobban maximalizálják a zsírégető hatást és a jobb fizikai állapot elérését. 20 perc alatt akár 280-300 kalóriát is elégethetsz ezzel a mozgásformával.

A Tabata-edzésnél nincs feltétlenül szükség eszközökre, a saját testsúlyos gyakorlatok pedig otthon, a négy fal között is elvégezhetők, de aki szeretne, használhat súlyzókat, kettlebellt, ugrókötelet vagy akár másfél literes vizes palackot is a jobb hatás elérése érdekében.

8 intenzív Tabata-gyakorlat

A Tabata lényege, hogy egy gyakorlatból nyolc 20 másodperces sorozatot kell végezni 10 másodperces pihenőkkel megszakítva. A gyakorlatok négy perc edzést adnak ki, amiket ötször kell ismételni. Fontos, hogy a gyakorlatok elvégzéséhez legalább közepes állóképesség szükséges, és nem szabad megfeledkezni a bemelegítésről, valamint a gyakorlatok után a nyújtásról sem.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük