20 perc alatt 300 elégetett kalória: 8 intenzív Tabata-gyakorlat, ami segít a fogyásban

Intenzív zsírégető edzés napi 20 percben.

GettyImages-1176362935
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A HIIT, azaz high intensity interval training, magyarul magas intenzitású intervallumedzés egyik leghatékonyabb változata a zsírgyilkos Tabata, amelynél a nagyon rövid ideig tartó, intenzív testmozgást pár másodperces pihenőszakaszok váltják fel, ezáltal még jobban maximalizálják a zsírégető hatást és a jobb fizikai állapot elérését. 20 perc alatt akár 280-300 kalóriát is elégethetsz ezzel a mozgásformával.

A Tabata-edzésnél nincs feltétlenül szükség eszközökre, a saját testsúlyos gyakorlatok pedig otthon, a négy fal között is elvégezhetők, de aki szeretne, használhat súlyzókat, kettlebellt, ugrókötelet vagy akár másfél literes vizes palackot is a jobb hatás elérése érdekében.

8 intenzív Tabata-gyakorlat

A Tabata lényege, hogy egy gyakorlatból nyolc 20 másodperces sorozatot kell végezni 10 másodperces pihenőkkel megszakítva. A gyakorlatok négy perc edzést adnak ki, amiket ötször kell ismételni. Fontos, hogy a gyakorlatok elvégzéséhez legalább közepes állóképesség szükséges, és nem szabad megfeledkezni a bemelegítésről, valamint a gyakorlatok után a nyújtásról sem.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük