Kerékpár vagy szobabicikli: van különbség, ha fogyni akarsz?
Min múlik, hogy melyik kerékpár mellett teszed le a voksod?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kerékpáros edzéssel elsősorban a test alsó része - lábak, fenék - formálható. Ha nálad ez a terület számít kritikusnak, érdemes nyeregbe pattannod.

Sokakban felmerül a kérdés, hogy hagyományos kerékpárt vagy szobabiciklit érdemes-e ilyenkor választani.

Kerékpár vagy szobabicikli?

A kerékpár előnye a szobabiciklivel szemben, hogy nem csupán edzésre használható, hanem közlekedési eszköz is. Ha zsírégetésről van szó, alapvetően mindegy, hogy melyiket választod: legjobb, ha amellett teszed le a voksod, amelyikhez több kedved van.

Kalóriaégetés szempontjából nincs jelentős különbség: félórányi közepes tempójú kerékpározással egy 65 kilós ember körülbelül 260, ugyanennyi hasonló intenzitású szobabiciklizéssel körülbelül 230 kalóriát éget el. Ha spinningre jársz, természetesen a változó intenzitásnak köszönhetően több energiát használsz fel.

Az edzőtermi vagy otthoni szobabicikli használata elsősorban azoknak ajánlott, akik szeretik mozgás közben mérni a teljesítményüket, motivációt jelent számukra a folyamatos visszajelzés. Természetesen arról sem szabad megfeledkezni, hogy a benti tekerés során irányíthatóbbá, előre beállított edzésprogramokkal tervezhetőbbé válik maga az edzés.

Ezt is szeretjük