Már csak plusz 3 kilót mutat a mérleg? Ezzel a módszerrel újraindul a zsírégetés

Ha már hetek óta stagnál a súly, ez a módszer hatékony lehet.

GettyImages-521792745
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bosszantó lehet, amikor az ember hosszú időn keresztül fogyókúrázik, és már csak pár kiló felesleg van rajta, de a mérleg nyelve csak nem mozdul.

Ha már hetek óta stagnál a súly, és már csak plusz 3-5 kilót mutat a mérleg, a szénhidrát-hintáztatás megoldást nyújthat a fogyás újbóli beindítására.

Mi az a szénhidrát-hintáztatás?

A szénhidrát-hintáztatást a szakemberek a komolyan betartott diéta esetén ajánlják, ahol a fogyókúrázó tisztában van a számára szükséges tápanyagok, fehérjék, zsírok, szénhidrátok, valamint a kalóriák mennyiségével és arányaival. A szénhidrát-hintáztatást nem ajánlják azoknak, akik ímmel-ámmal fogyókúráznak, nem következetesek, és csalónapokat tartanak, hiszen kalóriadeficit nélkül a magasabb szénhidrátbevitel sem fogja garantálni a zsírvesztést.

GettyImages-1254659441


A szénhidrát-hintáztatás lényege, hogy a diéta vége felé minden negyedik napon magasabb szénhidrátfogyasztás javasolt, amelynek célja a kalóriamegvonástól és a hosszú éhezéstől lelassult anyagcsere normál mértékre történő visszaállítása. Az anyagcsere megfelelő működése elengedhetetlen ahhoz, hogy a szervezet megfelelően dolgozza fel a bevitt táplálékot. Ilyenkor azt üzened a szervezetnek, hogy nincs éhezés, ezért a testnek nem kell tartalékoló üzemmódra kapcsolni, folytatódhat a csökkentett kalóriabevitel melletti fogyás.

A cikk az ajánló után folytatódik

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Mennyi szénhidrátot fogyaszthatsz a kiemelt napokon?

Ezeken a napokon egészséges, rostdús forrásokból nagyjából az előzőleg kiszámolt, a fogyáshoz igazított napi kalóriamennyiséged felét viheted be szénhidrátokból. A hintáztatás nem fog működni, ha finomított szénhidrátokat fogyasztasz, ezért fontos, hogy jó minőségű ételeket egyél azon a napon is, ugyanakkor a zsírbevitelt ilyenkor le kell nullázni.

GettyImages-1160157396

Az is lehet, hogy hiba csúszott a számításba, és a szénhidrát-hintáztatás előtti napon nem volt túl alacsony a kalóriabevitel, vagy nem volt megfelelően magas másnap a szénhidrátbevitel, ilyenkor zsírvesztés helyett könnyen okozhat izomvesztést. Magas szénhidrátmennyiséget engedélyező napokat ismét alacsony fogyasztású napok váltsák.

Melyik ételben van több szénhidrát?

Most pedig jöjjön egy kis játék! Te hogyan boldogulsz a szénhidrátok világában? Teszteld tudásod!

Ezt is szeretjük