Már csak plusz 3 kilót mutat a mérleg? Ezzel a módszerrel újraindul a zsírégetés
Ha már hetek óta stagnál a súly, ez a módszer hatékony lehet.

GettyImages-521792745
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bosszantó lehet, amikor az ember hosszú időn keresztül fogyókúrázik, és már csak pár kiló felesleg van rajta, de a mérleg nyelve csak nem mozdul.

Ha már hetek óta stagnál a súly, és már csak plusz 3-5 kilót mutat a mérleg, a szénhidrát-hintáztatás megoldást nyújthat a fogyás újbóli beindítására.

Mi az a szénhidrát-hintáztatás?

A szénhidrát-hintáztatást a szakemberek a komolyan betartott diéta esetén ajánlják, ahol a fogyókúrázó tisztában van a számára szükséges tápanyagok, fehérjék, zsírok, szénhidrátok, valamint a kalóriák mennyiségével és arányaival. A szénhidrát-hintáztatást nem ajánlják azoknak, akik ímmel-ámmal fogyókúráznak, nem következetesek, és csalónapokat tartanak, hiszen kalóriadeficit nélkül a magasabb szénhidrátbevitel sem fogja garantálni a zsírvesztést.

GettyImages-1254659441


A szénhidrát-hintáztatás lényege, hogy a diéta vége felé minden negyedik napon magasabb szénhidrátfogyasztás javasolt, amelynek célja a kalóriamegvonástól és a hosszú éhezéstől lelassult anyagcsere normál mértékre történő visszaállítása. Az anyagcsere megfelelő működése elengedhetetlen ahhoz, hogy a szervezet megfelelően dolgozza fel a bevitt táplálékot. Ilyenkor azt üzened a szervezetnek, hogy nincs éhezés, ezért a testnek nem kell tartalékoló üzemmódra kapcsolni, folytatódhat a csökkentett kalóriabevitel melletti fogyás.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mennyi szénhidrátot fogyaszthatsz a kiemelt napokon?

Ezeken a napokon egészséges, rostdús forrásokból nagyjából az előzőleg kiszámolt, a fogyáshoz igazított napi kalóriamennyiséged felét viheted be szénhidrátokból. A hintáztatás nem fog működni, ha finomított szénhidrátokat fogyasztasz, ezért fontos, hogy jó minőségű ételeket egyél azon a napon is, ugyanakkor a zsírbevitelt ilyenkor le kell nullázni.

GettyImages-1160157396

Az is lehet, hogy hiba csúszott a számításba, és a szénhidrát-hintáztatás előtti napon nem volt túl alacsony a kalóriabevitel, vagy nem volt megfelelően magas másnap a szénhidrátbevitel, ilyenkor zsírvesztés helyett könnyen okozhat izomvesztést. Magas szénhidrátmennyiséget engedélyező napokat ismét alacsony fogyasztású napok váltsák.

Melyik ételben van több szénhidrát?

Most pedig jöjjön egy kis játék! Te hogyan boldogulsz a szénhidrátok világában? Teszteld tudásod!

Ezt is szeretjük