110 kilóról indult Barbara, 40 kilót fogyott: pajzsmirigy-alulműködése mellett sikerült leadnia a felesleget

Szabó Barbara természetes módon fogyott le 40 kilót úgy, hogy közben pajzsmirigy-alulműködéssel küzdött.

barbara nyitó jó
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jelenleg 26 éves Szabó Barbara fogyásának a története egészen a gimnáziumig nyúlik vissza, amikor még 110 kilót mutatott alatta a mérleg. 

A fiatal magyar lány kitartásának, céltudatosságának köszönhetően másfél év alatt 40 kilótól megszabadult, ahogy korábbi cikkünkben is írtuk róla. Az azóta eltelt két év alatt pedig sikeresen megtartotta súlyát, és folyamatosan keresi az új kihívásokat.

Szabó Barbara fogyástörténete

- Gimiben határoztam el, hogy elég volt, hozzávetőlegesen 2015-ben vágtam bele az életmód-változtatásba. Nagyjából 110 kiló voltam akkor. Pajzsmirigy-alulműködéstől is szenvedtem, ami csak lassította a fogyást, de arra kaptam gyógyszert is. Szerencsére azt már nem kell szednem - emlékezett vissza Szabó Barbara.

2013-as és 2022-es kép összehasonlítva.
2013-as és 2022-es kép összehasonlítva.

Nem tervezte el pontosan, mi a cél, ahogy az álomalakot sem képzelte el, csak abban volt biztos, hogy nem elégedett azzal, amit a tükörben lát, és szeretne változtatni.

- Visszagondolva, az elején nem is jutott eszembe, mi lenne az álomsúly, valahogy jött magától minden. Nem találtam ki, hogy hány kilótól szeretnék megszabadulni, csak úgy nekiindultam. Majd megálltam 70-nél, és onnan azóta sem mozdulok. Lehet, hogy sokkal nagyobb erő kellene ahhoz, hogy még ennél is többet fogyjak, de lehet, hogy jó ez így is. Persze sosem leszek elégedett, ahhoz túl maximalista vagyok. 

Étrend és mozgás

A huszonéves magyar lány ahhoz, hogy leadjon 40 kilót, gyökeresen megváltoztatta addigi táplálkozási és mozgási szokásait.

- Teljesen megváltozott az életvitelem, heti háromszor mentem rendszeresen edzeni. Egy óra kardiózás lett a végére, és másfél óra erőnléti edzés - osztotta meg heti rutinját.

2013-as és 2022-es kép összehasonlítva.
2013-as és 2022-es kép összehasonlítva.

- Étkezésben pedig elhagytam a cukros ételeket és a tésztákat, ahogy a krumplit és a fehér lisztes termékeket is kiiktattam az étrendemből. Mindehhez dietetikus véleményét nem kértem ugyan ki, helyette az edzőktől kértem és kaptam is segítséget. Az ő tanácsaikra figyeltem oda szigorúan.

Eljött azonban pillanat, amikor egy dekát sem mozdult tovább a súlya Barbarának, aki ezek után sem adta fel a harcot a pluszkilók ellen.

- Volt hogy hónapokig nem tudtam tovább fogyni, ekkor kérdezgettem az edzőmet, hogy miért van ez, és ő magyarázta el, hogy ez egy természetes folyamat, épp stagnál a súlyom. De akkor sem adtam fel sosem, ugyanúgy csináltam a gyakorlatokat, és egy idő után újra beindult, és csak úgy folytak le rólam a kilók. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

- Sokat motivált az az áttörés, amikor megindultak a kilók, mert láttam a változást, meg mindent, amit szeretnék, és elindult egy folyamat a személyiségemben, a viselkedésemben is, aminek külön örültem. A család is támogatott, a barátok is. Sokat számít, ha támogatnak. 

Új kihívások

A két évvel ezelőtti interjú óta Barbara sok futóversenyen mérettette meg magát, aki azt is elárulta nekünk, mennyi minden változott az évek alatt.

- A legutolsó interjúm óta centikben változtam, ami állandóan mozog sajnos. Néha én is eljutok olyan pontra, amikor nekem is nehéz, és újra össze kell magam szedni ahhoz, hogy jobban odafigyeljek magamra, mert, mondjuk, túl sok nasit eszek.

2022-es kép Szabó Barbaráról.
2022-es kép Szabó Barbaráról.

- Már nem csak futok, hanem elkezdtem légtornázni, és az új szerelem lett. Új kihívások és célok várnak ebben a sportban. Éppen versenyre készülök most is a karikában. Ezenkívül a futóversenyek újra beindultak. Most épp Badacsonyra megyek legközelebb futni, majd egy naplementés balatoni futás lesz a következő. De rengeteg van még tervben.

Mindenhez sok szerencsét kívánunk Barbarának, aki motiváló történetével sokakat inspirált arra, hogy belevágjanak az életmód-változtatásba.

(Képek forrása: Szabó Barbara)

Így alakul át az arc 50 kiló fogyás után

A fogyás nemcsak a testet, de az arcot is látványosan átalakítja.

Ezt is szeretjük