Villámgyorsan lefaragja a zsírt, és építi az izmokat: 5 súlyzós gyakorlat otthonra
A tónusos, formás alakhoz erre az egy sporteszközre van szükséged.

GettyImages-863993762
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok nő nem mer súlyokkal edzeni, mert tart attól, hogy olyan hatalmas muszklikat növeszt, mint a férfiak, a sok izomtól pedig úgy gondolhatja, hogy cseppet sem lesz nőies.

Pedig egy kigyúrt férfinak is legalább egy év kell ahhoz, hogy 5-6 kiló tiszta izmot szedjen magára: úgy, hogy közben heti hat napot edz, figyel az étrendjére, táplálékkiegészítőket szed, hogy minél látványosabb eredményt érjen el. A nők amiatt sem tudnak hatalmas bicepszet növeszteni, mert az izomépítésben szerepet játszó tesztoszteronszint nagyon alacsony a férfiakéhoz képes.

Milyen súlyzót válassz?

A súlyzós edzés nem vastagít, hanem formálja, tónusossá teszi az izomzatodat. Ennek elérése végett pedig nem elég csupán karidózni, erősítő, súlyzós edzéseket is érdemes beiktatni. Az egyik leghasznosabb sporteszköz, amit az otthonodba is beszerezhetsz, a kézi súlyzó.

GettyImages-1056797738

Női kezdő súlyként válaszd az 1 kilogrammos, vékonyabb fogású súlyokat, mert azokkal könnyebb dolgozni. Az ezzel végzett gyakorlatok javítják a vérkeringést és az erőszintedet is, valamint a tested minden pontját megmozgatják: combedzésre, mellizomra, hát, vádli és bicepsz erősítésére is használhatók.

A cikk az ajánló után folytatódik

Súlyzós edzések otthonra

Az izmok megdolgoztatásánál fontos a szimmetrikus edzés, azaz a gyakorlatokat mindkét oldalon, azonos ismétlésszámmal végezd. A bemelegítésről se feledkezz meg!

1. gyakorlat

Állj enyhe terpeszbe, húzd ki magad, vedd a két súlyzót a kezedbe, majd a könyököket hajlítva emeld a súlyokat a fejed mellé, majd innen nyomd fel őket magasra! Lassan ereszd vissza kiinduló helyzetbe a súlyokat! Háromszor 12 ismétlést végezz a gyakorlatból!

1-ok

2. gyakorlat

Ereszd le a karodat, a könyöködet oldalra hajlítva végezz fel-le emelő mozdulatokat az egyik, majd másik kezeddel! Három sorozatban, 12 ismétlésszámmal végezd!

2-ok

3. gyakorlat

Fogj egy széket, amit a falhoz támasztasz a csúszásveszély miatt, az egyik, majd másik lábaddal lépj fel a szék ülőrészére, és lassan ereszkedj vissza, miközben a súlyzókat a kezedben tartod! Háromszor 15 ismétlést végezz!

5-ok

4. gyakorlat

Helyezkedj el a talajon, vagy tegyél magad alá egy polifoamot, majd a súlyzókon támaszd meg magad, mintha fekvőtámaszozni készülnél! A lábaid legyenek kinyújtva és párhuzamosan egymás mellett! Amíg a bal kezeddel tartod magad, addig a jobb kezeddel végezz emelő mozdulatokat a képen látható módon! Kétszer 12 ismétlést végezz mindkét oldalon!

4-ok

5. gyakorlat

Állj enyhe terpeszbe, majd mindkét karodat nyújtsd ki oldalra, és végezz fel-le mozdulatokat! A karokat mellszélességig emeld! Háromszor 12 ismétlést végezz, a gyakorlatok után pedig ne feledkezz meg a nyújtásról sem!

3-ok

Székkel végezhető zsírgyilkos gyakorlatok

Nem kell edzőterembe menned ahhoz, hogy egy intenzív, minden porcikát átmozgató gyakorlatsort végezz. Egy egyszerű szék segítségével olyan hatásos gyakorlatokat mutatunk, amelyek garantáltan égetik majd a kalóriákat, és feszesítenek.

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük