Így lesz sikeres a fogyókúrád 3 egyszerű szabály betartásával
Ne hagyj ki étkezést, és főzz magadra! Ezen kívül még egy szabályt érdemes betartanod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha számtalan fogyókúrás módszert kipróbáltál már, de még mindig nem leled a számodra megfelelő megoldást, cikkünk talán segítségedre lehet.

A Fred Hutchinson Rákkutató Központ szakemberi szerint három dologra érdemes ügyelned, ha szeretnél megszabadulni a fölös kilóktól.

Röviden a kutatásról

A Fred Hutchinson Rákkutató Központ által végzett vizsgálatban 123, 50 és 75 év közötti elhízott nő vett részt - testtömegindexük átlaga a vizsgálat kezdetekor 31,3 volt. A kutatás egy éven át tartott, melynek során a résztvevők átlagosan testsúlyuk 11%-ától szabadultak meg. A vizsgálat alapján a szakértők megállapították, hogy az alábbiak szükségesek a fogyáshoz.

Ne hagyj ki étkezést!

Annak érdekében, hogy az anyagcseréd ne lassuljon le, fontos, hogy naponta ötször egyél kisebb adagokban. Így nem terheled meg nagyon az emésztőrendszeredet, hiszen nem kell egyszerre nagy adag táplálékkal megbirkóznia. Ha azonban kihagysz egy étkezést, szervezeted a következő táplálkozási lehetőség alkalmával nagyobb adag ételt kíván majd, így jó esély van arra, hogy a szükségesnél többet eszel. Ráadásul a nagyobb adag étel feldolgozása jobban megterheli a szervezeted.

A Fred Hutchinson Rákkutató Központ kísérletében részt vevők közül azok, akik a három főétkezés közül egyet sem hagytak ki, átlag négy kilóval többet fogytak, mint a rendszertelenül táplálkozók.

Edd meg, amit főztél!

Ha biztosan tudni akarod, hogy mi van a tányérodon, legjobb, ha kerülöd az éttermeket, kifőzdéket, és magad főzöl. Az éttermekben elfogyasztott ebédek és vacsorák kalóriatartalmát nehéz pontosan meghatározni. Nem véletlen tehát, hogy a fenti kutatás résztvevői közül kevesebbet fogytak azok a nők, akik hetente legalább egyszer étteremben ettek.

Vezess étkezési naplót!

Ha tudod, hogy hajlamos vagy elnéző lenni magaddal szemben, és nem számolod bele az elfogyasztott napi kalóriamennyiségbe a véletlenszerűen bekapott falatokat, vezess étkezési naplót. Nyiss egy füzetet, amelybe felírhatod, hogy mennyi kalóriát engedélyezel magadnak az adott napra, és ehhez képest mennyit fogyasztasz. A kísérlet tanúsága szerint átlag három kilóval többet fogytak azok a nők, akik rendszeresen vezettek étkezési naplót. A fogyáshoz szükséges napi kalóriamennyiségről bővebben olvashatsz korábbi cikkünkben.

Szabadulj meg 2 hét alatt a fölös kilóidtól!
Biztosra mész? Próbáld ki egyedülálló Világújdonságunkat, a Zsírégető Paleo Fogyókúrát, amit kizárólag a Gastroyaltól rendelhetsz! Bevált módszert keresel? Válaszd Szénhidrátszegény étrendünket! Bízd ránk az alakod, mi házhoz visszük a fogyást!
Ezt is szeretjük