Sikeres fogyókúra 3 egyszerű szabály betartásával
Nem kell kalóriát számolnod
Na maradjon ki a tízórai és az uzsonna se, ha fogyni akarsz.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyilván tisztában vagy vele, hogy ha szeretnéd, hogy a tavalyi nadrágjaid idén is rád jöjjenek, elengedhetetlen a rostban gazdag táplálékok fogyasztása, illetve kerülnöd kell a finomított szénhidrátokban bővelkedő ételeket.

Ezen a két alapvető ponton kívül még van néhány dolog, amire érdemes figyelned, és ami hozzásegít ahhoz, hogy hosszú távon sikeres legyen a fogyókúrád.

Ne hagyj ki étkezést!

Remélhetőleg már csak bolygónk legeldugottabb zugaiban élnek olyan emberek, akik még hiszik, hogy egy-egy étkezés kimaradása segíti őket a fogyásban.

Valójában ha nincs élelmiszer-utánpótlás, az lassítja az anyagcserét, és mivel a következő étkezésre már erős éhségérzet alakul ki, nagyobb adag ételt veszel magadhoz. Az egyszerre elfogyasztott nagyobb adag táplálék pedig megterheli az emésztőrendszert, és a fel nem használt kalóriák tartalékolásra kerülnek. Érdemesebb tehát kisebb mennyiségű ételeket fogyasztani, és naponta ötször enni.

Ne akarj gyorsan fogyni!

Táplálkozási szakemberek szerint legfeljebb heti egy kilogrammos súlyvesztés tekinthető egészségesnek és hosszú távon tartósnak. Természetesen villámdiétákkal ennél gyorsabban is fogyhatsz, ám valójában a hirtelen elhagyott kilók egy részét a szervezet által addig visszatartott vízmennyiség teszi ki. Annak belátása pedig nem túl nehéz, hogy ha két év alatt kúszott fel rád nyolc kiló felesleg, azt valószínűleg nem tanácsos két hét alatt leadni, hiszen a szervezetednek túl gyors lesz a változás, így az eredmény nem időálló. A témáról bővebben olvashatsz korábbi cikkünkben.

A folyadék-utánpótlásra is ügyelj!

A sikeres fogyás, illetve a dehidratáció elkerülése érdekében nemcsak az ételekre, hanem a folyadékbevitelre is figyelned kell. A legalapvetőbb, hogy zárd ki a cukros üdítőket, helyettük vizet és emésztést segítő gyógyteákat - például borsmentát, gyömbérteát - fogyassz.

A kellő mennyiségű folyadék-utánpótlás segít, hogy a rostok gyorsabban haladjanak előre az emésztőrendszerben, az anyagcsere felpörögjön. Ezen kívül segít eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből, szépíti a bőrt, és sok esetben a fejfájást is megszünteti.

Ezt is szeretjük