Miattuk hízol novemberben! 4 hétköznapi táplálék, ami durván savasít

Nemcsak a vörös hús savasít, ismerj meg még pár ételt!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ősz vége felé a kinti szabadidős programokat lassan felváltják a közös mozizások, a barátokkal már nem egy kávézó teraszán vagy a parkban futsz össze, inkább otthoni vacsi és forraltborozás a program.

Ezek a tevékenységek azonban kedveznek a plusz kilók kialakulásának. Talán már te is megfigyelted, hogy november-december táján sokkal több olyan savasító táplálékot fogyasztasz, amelyek miatt később a mérlegre haragszol.

Novemberi savasítók

Az emberi szervezetben végbemenő kémiai folyamatok hatással vannak az anyagcserére, a sejtek építési és lebontási munkáira. Ahhoz, hogy ezek megfelelően működjenek, ideális sav-lúg egyensúly szükséges a sejtek között és a sejteken belül.

Ha az egészségtelen táplálkozás eredményeképpen a savak kerülnek túlsúlyba, elhízás és számos más egészségügyi probléma lehet a következmény. Erről a folyamatról bővebben olvashatsz korábbi cikkünkben.

Chips

Borús napokon jó ötlet megnézni egy vígjátékot a moziban vagy otthon, a kanapé ölelésében. A filmnek pedig, lássuk be, elengedhetetlen kelléke a chips. Az olajban sült krumplis étel magas sótartalma révén azonban erősen savasítja a szervezeted. Érdemes helyette inkább átállnod a gyümölcsropogtatásra, esetleg a natúr - sótlan, nem mikróban készült - popcornra.

Vörös húsok

Míg nyáron kevésbé kívántad a nehéz ételeket, a hideg idő beköszöntével valószínűleg te sem vetsz meg egy-egy kalóriában, zsírban gazdagabb fogást. Ilyenkor a saláta mellé fogyasztott szárnyashúsokat, halakat felváltják a vörös húsok. Bár a marha- és sertéshús fontos fehérjeforrás, nagy mennyiségben fogyasztva a szervezet elsavasodásához vezet. Érdemes tehát mértéket tartanod: korábbi cikkünkből megtudhatod, mennyi legyen a heti vöröshús-limit.

Forralt bor

A forró italok fogyasztása a többség számára szimpatikusabbá teszi az esős, borongós novembert. Különösen, ha azok alkoholos alapúak. A forraltbor-szezon november közepén indul, és egészen februárig tartja magát. Bár a forralt bor alkoholtartalma a főzésnek köszönhetően alacsonyabb, mint a sima boré, a hozzáadott cukor miatt azonban erősen savasít. Érdemes ezért a főzés során vizet is adnod hozzá, és cukor helyett egy kevés mézzel édesítened - amint 40°C alá hűlt a forralt bor hőmérséklete.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Befőtt

Friss gyümölcsök helyett novemberben sokan már felpattintják a nyáron eltett befőtteket. Bár rosttartalmuk magas, és vitamint is tartalmaznak, a hozzáadott cukornak köszönhetően ezek a csemegék erősen savasítanak. Érdemes kristálycukor helyett nyírfacukorral készíteni a befőttet, illetve előnyben részesíteni a déligyümölcsöket a hidegebb hónapokban.

Ezt is szeretjük