Gyorsítja a fogyást a savanyú uborka! Csökkenti a testzsírt
Miért érdemes beiktatnod a kovászos vagy a csemege uborkát a diétás étrendedbe?
- Hátráltatja a hajnövekedést és irritációt okoz: 4 praktika, ami segít megszabadulni a fejbőrön lévő lerakódásoktól »
- Lila Moss szemöldöke kiszőkült: Kate Moss 19 éves lánya bohém stílusra váltott »
- 16 must-have nyári ruhadarab, amit most kedvező áron tudsz beszerezni: a jövő szezonban is divatosak lesznek »

- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
Savanyított uborka szinte minden spájzban vagy konyhaszekrényben lapul. A sokak által kedvelt savanyúság nemcsak a vasárnapi rántott húshoz passzol remekül, de a diétába is beilleszthető.
Akár csemege, akár kovászos uborkáról van szó, segíti a fogyást. Természetesen nem önmagában, hanem egy csökkentet kalóriatartalmú étrend részeként ajánlott bevetni.
Mi van az uborkában?
A csemege uborka megsavanyodásához egy-két hónapra van szükség, és hosszan eltartható. A kovászos uborka idényjellegű savanyúság, mely már néhány nap után fogyasztható állapotú lesz - sóval, kenyérrel, kaporral és fokhagymával savanyítják.
Akár kovászos, akár csemege uborkáról van szó, körülbelül az alábbi tápértékekkel számolhatsz - természetesen az édesebb csemege uborka esetében valamivel magasabb lesz a kalóriatartalom.
Egy közepes - 60 gramm – savanyú uborka tápértéke:
- 11 kalória
- 0,14 gramm zsír
- 0,95 gramm fehérje
- 2 gramm szénhidrát
Ha alacsony szénhidráttartalmú diétán vagy, lapozd át az alábbi galériát, és nézd meg, hogyan érdemes összeállítani a nap első étkezését.
Uborka: alacsony kalóriatartalom és zsírégető hatás
Elsősorban alacsony kalória- és magas víztartalmának köszönhetően segíti zsírégető folyamatok beindulását, ezáltal a fogyást. A savanyított uborkában szinte minden megtalálható, ami a friss zöldségben is megvan. Az egyetlen kivételt a C-vitamin jelenti, melynek nagy része sajnos elillan a hőkezelés során. Az uborka rosttartalmán azonban mit sem változtat a kovászolás, illetve a befőzés. A kovászos uborka nagy előnye továbbá az erjesztés hatására keletkező probiotikum-tartalom. Ebből adódóan támogatja az emésztési folyamatokat, javítja az anyagcserét, beindítja a fogyást.
Hogyan fogyaszd?
Lelki szemeid előtt valószínűleg húsok vagy krumplis ételek mellé fogyasztott köretként jelenik meg a savanyított uborka. Természetesen, ha fogyókúráról van szó, kicsit variálni kell az étrenden. Fogyaszthatod az uborkát önmagában - tízóraira vagy uzsonnára -, szénhidrátban gazdag édesség helyett. Akkor is jó választás, ha valamilyen ropogtatnivalót keresel: garantáltan alacsonyabb energiatartalmú, mint egy zacskó chips. De kiválóan passzol a grillezett szárnyas húsokhoz, barna rizshez is. Fontos, hogy ne fehér liszttel készült ételeket egészíts ki vele.
OLVASD EL EZT IS!

- uborka
- arcpakolás
Itasd át vízzel a bőrödet! Feltöltő pakolás házilag száraz, hámló bőrre

- uborka
- káposzta
Hasi zsírpárnák ellen is: képeken a 6 legjobb karcsúsító leves

- uborka
- házi praktikák