Égeti a zsírt, emésztésserkentő és finom

Mi az?

A nyári hónapokban nem is találhatsz jobb segítséget a sárgabaracknál a fogyókúrádhoz.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyár nagy slágere a sárgabarack, amely zamatos és édes húsával folyamatos csábításnak tesz ki.

Szerencsére nem kell lemondanod róla, még akkor sem, ha éppen harcolsz a kilókkal, ugyanis a gyümölcs kalóriatartalma nagyon alacsony, viszont egyéb tápanyagokban hihetetlenül gazdag.

Zsírégető sárgabarack

A rostban gazdag táplálékokról köztudott, hogy anyagcsere-serkentő tulajdonságuknak révén a zsírégetésben is szerepük van, ám a sárgabarack jóval több egy szimpla rostdús gyümölcsnél.

Gazdag B-vitaminokban és vasban. Előbbinek a zsírsejtek lebontásában van nagy szerepe, utóbbi pedig oxigénnel látja el a sejteket, ami felgyorsítja a zsírégetést.

A B-vitamin- és vashiány elsősorban az emésztőszervek működését befolyásolja. Ha ugyanis a tápanyagok nem szívódnak fel rendesen, akkor a szervezet egész működése lelassul, így a fogyás is sokkal nehezebben indul be. Ezt segít megelőzni a kajszibarack.

Gyorsabb emésztés

A sárgabarack hígítja a vért, valamint tisztítja a májat is, hála A-vitamin-tartalmának. Ezáltal segít abban, hogy a salakanyagok könnyebben kiürüljenek a szervezetedből. Magas rosttartalmából adódóan javítja az emésztést és támogatja a bélben zajló folyamatokat, miközben a vízháztartást is szinten tartja. Így könnyebben leadhatod a kilókat.

A legfinomabb zsírégető gyümölcsök

Nézegess képeket!

Elolvasom

Laktató, és C-vitaminban gazdag

C-vitaminban is igen gazdag gyümölcsről van szó, amely a cukrokat energiává alakítja át, ezáltal szintén jó hatással van az anyagcserére. Azonban talán a legnagyobb előnye, hogy néhány szem elfogyasztásával is úgy érezheted, jóllaktál, ugyanakkor csak körülbelül 45 kalóriát tartalmaz egy szem.

A hosszú élet titka

A barack a rák kialakulásának kockázatát is csökkenti, ugyanis a benne található a béta-karotin, ellágsav, valamint a xantofilok és karotinoidok - amelyek sárga színét adják - erős antioxidánsok, védenek a szabadgyökök ellen.

A fentieken túl kéntartalma is magas, ami szintén rákmegelőző tulajdonsággal bír, de a kajszi még az érrendszeri megbetegedésekkel is könnyen felveszi a harcot.

Szereted a sárgabarackot?

Ezt is szeretjük