A nyár egyik legegészségesebb gyümölcse, ami nem csak lekvárnak jó: így használd a diétában a sárgabarackot

Alakbarát finomságok sárgabarackból.

sargabarack-cover
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hiába az egyik legnépszerűbb gyümölcs nyáron, szinte csak süteményekben és lekvárokban szokás találkozni a sárgabarackkal, pedig ennél sokkal gazdagabban felhasználható a menüben, hiszen amellett, hogy finom, még a fogyókúrának is kifejezetten jó barátja.

A friss sárgabarack rostokban kifejezetten gazdag, melyek a víz hatására megduzzadnak, ezért segítenek hamar elérni a teltségérzetet. A rostok az emésztést és az egészséges bélmozgást is támogatják. Ezenkívül a sárgabarackban rengeteg a béta-karotin nevű antioxidáns, mely segíthet fellépni a rák, valamint a szív- és érrendszeri betegségek ellen a kutatók szerint.

Hogyan fogyaszd a sárgabarackot nyáron?

A sárgabaracklekvár szinte állandó résztvevője az ünnepi asztaloknak, de a friss sárgabarack is legalább ilyen jól beilleszthető a nyári menübe. Rengeteg grillétel és hideg desszert készíthető belőle, mely nemcsak finom és diétás, de hűsítően is hat a kánikulában. Érdemes kipróbálni őket.

A képek forrása: Getty Images.

Ezt is szeretjük