Novemberi salaktalanító zöldségek
A tél közeledtével sem kell lemondanod a rostban gazdag táplálékokról.

Dia

	Csicsóka	Az édeskrumplinak is nevezett csicsóka fő hatóanyaga az inulin növényi rostanyag, amely képessé teszi a szervezetet arra, hogy öngyógyító tevékenységének maximumát érje el. Az inulin vízben oldódó nagyméretű rost, amely a bélben sértetlen marad, s így magához vonzza a jó baktériumokat a táplálkozásra. A káros bélflóra tagjai számára viszont az inulin a szaporodást és táplálkozást illetően közömbös.	Kapcsólódó cikk:	3 centi mínusz hasból: a 7 legerősebb salaktalanító a szezonban »

Csicsóka

Az édeskrumplinak is nevezett csicsóka fő hatóanyaga az inulin növényi rostanyag, amely képessé teszi a szervezetet arra, hogy öngyógyító tevékenységének maximumát érje el. Az inulin vízben oldódó nagyméretű rost, amely a bélben sértetlen marad, s így magához vonzza a jó baktériumokat a táplálkozásra. A káros bélflóra tagjai számára viszont az inulin a szaporodást és táplálkozást illetően közömbös.

Kapcsólódó cikk:
3 centi mínusz hasból: a 7 legerősebb salaktalanító a szezonban »

Dia

	Krumpli	A krumpli szinte egész évben kapható, ha pedig zsír nélkül készíted, segíti a salakanyagok kitisztítását, szabályozza a vércukorszintet, és a méregtelenítést is segíti - ennek hatására a kötőszövetek állapota is javul, így a krumpli a narancsbőr leküzdésében is segíthet.	Kapcsolódó cikk:	Egy hét alatt 3 kilót fogyhatsz velük: a legnépszerűbb őszi méregtelenítő kúrák »

Krumpli

A krumpli szinte egész évben kapható, ha pedig zsír nélkül készíted, segíti a salakanyagok kitisztítását, szabályozza a vércukorszintet, és a méregtelenítést is segíti - ennek hatására a kötőszövetek állapota is javul, így a krumpli a narancsbőr leküzdésében is segíthet.

Kapcsolódó cikk:
Egy hét alatt 3 kilót fogyhatsz velük: a legnépszerűbb őszi méregtelenítő kúrák »

Dia

	Répa	A répa szintén sokáig eláll, így novemberben és egész télen is kaphatsz a boltokban friss, ropogós darabokat. Az édes, sárga zöldség élelmi rosttartalma kifejezetten magas, így az egyik legerősebb salaktalanító zöldségként tartjuk számon.

Répa

A répa szintén sokáig eláll, így novemberben és egész télen is kaphatsz a boltokban friss, ropogós darabokat. Az édes, sárga zöldség élelmi rosttartalma kifejezetten magas, így az egyik legerősebb salaktalanító zöldségként tartjuk számon.

Dia


            	Brokkoli
            	A brokkoli elsősorban rákmegelőző hatása miatt ismert, de számos értékes vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, melyek segítik a zsírégető folyamatok működését, a többi káposztafélénél könnyebben emészthető rostjai finoman átmossák a beleket. Zsír- és szénhidráttartalma elenyésző. A salakanyagok eltávolítása mellett segíti a szervezet méregtelenítését és az emésztőenzimek működését is.

Brokkoli

A brokkoli elsősorban rákmegelőző hatása miatt ismert, de számos értékes vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, melyek segítik a zsírégető folyamatok működését, a többi káposztafélénél könnyebben emészthető rostjai finoman átmossák a beleket. Zsír- és szénhidráttartalma elenyésző. A salakanyagok eltávolítása mellett segíti a szervezet méregtelenítését és az emésztőenzimek működését is.

Dia

	Káposzta	Akár frissen, akár savanyúságként fogyasztod, a káposzta nagyon erős salaktalanító táplálék. C-vitamin tartalma szintén jelentős, így jó hatással van az immunrendszeredre és a természetes zsírégető folyamatokat is beindítja.	Kapcsolódó cikk:	5 nap alatt 3 kiló mínusz savanyú káposztával: béltisztító mintaétrend »

Káposzta

Akár frissen, akár savanyúságként fogyasztod, a káposzta nagyon erős salaktalanító táplálék. C-vitamin tartalma szintén jelentős, így jó hatással van az immunrendszeredre és a természetes zsírégető folyamatokat is beindítja.

Kapcsolódó cikk:
5 nap alatt 3 kiló mínusz savanyú káposztával: béltisztító mintaétrend »

Dia

	Kelbimbó	A gyerekeket riogatni lehet vele, pedig, ha jól van elkészítve, a kelbimbó igazi különlegesség lehet, húsok mellé is kiváló köret. A káposztafélék közül is kiemelkedik tápanyag-tartalmával, gyulladáscsökkentő, emésztésserkentő, rákmegelőző hatása miatt a népi gyógyászat is szívesen hazsnálja, ráadásul nagyon erős antioxidáns is.

Kelbimbó

A gyerekeket riogatni lehet vele, pedig, ha jól van elkészítve, a kelbimbó igazi különlegesség lehet, húsok mellé is kiváló köret. A káposztafélék közül is kiemelkedik tápanyag-tartalmával, gyulladáscsökkentő, emésztésserkentő, rákmegelőző hatása miatt a népi gyógyászat is szívesen hazsnálja, ráadásul nagyon erős antioxidáns is.

Dia

	Sütőtök	Az egyik legédesebb zöldség könnyen emészthető, és finoman tisztítja a bélcsatornákat. A népi gyógyászat is hashajtó, béltisztító tulajdonsága miatt ajánlja, de B- és C-vitamintartalma is jelentős, így támogatja a szervezet természetes zsírégető folyamatait. Segíti a máj és a vese működését, így a méregtelenítésben is közreműködik.	Kapcsolódó cikk:	Egy hét alatt 3 kiló mínusz a béltisztító sütőtökdiétával »

Sütőtök

Az egyik legédesebb zöldség könnyen emészthető, és finoman tisztítja a bélcsatornákat. A népi gyógyászat is hashajtó, béltisztító tulajdonsága miatt ajánlja, de B- és C-vitamintartalma is jelentős, így támogatja a szervezet természetes zsírégető folyamatait. Segíti a máj és a vese működését, így a méregtelenítésben is közreműködik.

Kapcsolódó cikk:
Egy hét alatt 3 kiló mínusz a béltisztító sütőtökdiétával »

Ezt is szeretjük
Fotó: