Miért nem megy a rendszeres edzés? 2 sporttitok, amit eddig nem ismertél
Elsősorban akaraterő kell hozzá, de a következő két dolog is segít.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem biztos, hogy egy csinos fejpánt vagy egy új, testhezálló futónadrág fog rávenni a rendszeres edzésre.

Az alábbiakban azonban mutatunk két olyan dolgot, ami - túl az elszántságon - sokat segíthet abban, hogy másnap is kedvet érezz a sportoláshoz.

A zene szerepe a sportban

Ha a természetben futsz, valószínűleg szívesen hallgatod a madárcsicsergést. A rendszeresen sportolók közül azonban sokan állítják, hogy mp3-lejátszó nélkül neki el sem indulnak a sportpályára vagy az edzőterembe.

Ennek oka, hogy a zene elvonja a figyelmet a fáradtságról, segít, hogy jobb eredményt érj el: egy dinamikus dallam átlendít azokon a fázisokon, amikor már éppen feladnád.

Korábbi cikkünkben dr. Christopher Capuano kutatásáról írtunk: vizsgálata során azok a kísérleti alanyok, akik zenét hallgattak sportolás közben, kétszer annyit fogytak, mint a kontrollcsoport tagjai, akik ugyanúgy diétáztak és sportoltak.

A zenehallgatás tehát nemcsak önmagában ad örömet, de energiát meríthetsz belőle, megkönnyíti a sportolást. Ha pedig megvan a sikerélmény, legközelebb is szívesen mész edzeni, így könnyebb a rendszeresség kialakítása.

Azonnali visszacsatolás - pulzusmérő óra

Nem szükséges a legmenőbb sportcuccokat felvásárolnod, amikor végre újra elhatározod, holnaptól tényleg életed része lesz a sport. Az ilyesmi rendszerint csak arra jó, hogy magadat hitegesd: ha fejben foglakozol a témával, úgy érezheted, már tettél is valamit.

Két kivétel van, amire valóban szükséged lehet. Ha futásra adod a fejed, egy jó futócipőre valóban szükséged lesz, hogy elkerüld a sérüléseket. A másik kivételre, a pulzusmérő órára akkor lehet szükséged, ha nem megy a rendszeres edzés. Amennyiben például a sportolással a fogyás az elsődleges célod, meglehet, hogy néhány hét alatt elszáll a lelkesedésed, ha nem látod a befektetett energiád eredményét.

Ilyen esetben jól jöhet a pulzusmérő óra, ugyanis azonnali visszacsatolást jelent. Ha beállítod a nemed, a súlyod, a magasságod, a korod, sport közben mutatja, hogy mennyi kalóriát égettél el. Kattints korábbi cikkünkre, és olvasd el a személyi edző véleményét a pulzusmérő óra szükségességéről!

Ezt is szeretjük