Fogyaszt, laktat, méregtelenít, de desszertként ismered
Mutatjuk, hogyan fogyhatsz vele 3 kilót
Változatos ételekhez használhatod.
- Erre érdemes figyelni, ha online vásárolsz parfümöt: így válaszd ki a számodra megfelelő illatot »
- Hatékony, de egyszerű házi módszerek lábszag ellen: nem csak a kellemetlen szagot nyomják el, az izzadást is mérséklik »
- Michael Jackson 24 éves lánya gyönyörű modell: fürdőruhás képeket vállalt, tetoválásait is megmutatta »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
- Íme, Leonardo da Vinci világvégejóslata: matematikai és asztronómiai jelekkel üzente meg a pontos dátumot
A rebarbara már tavasz elejétől jelen van a zöldségesek kínálatában, míg a kertben általában kicsit később válik szedhetővé. A többnyire desszertek alapanyagaként ismert növényt azonban nemcsak édességek formájában, de fogyókúrák fő összetevőjeként is kipróbálhatod.
A rebarbaradiéta már nagyon népszerű Nyugat-Európában, sőt, egyre több sztár, például Keira Knightley is csupa jó eredményről számolt be vele kapcsolatban. A zöldséget rendszeresen, kúraszerűen fogyasztók két-három hetente háromkilós fogyásról számolnak be.
Miért fogyaszt a rebarbara?
Akárcsak a legtöbb zöldség, a rebarbara is kevés kalóriát tartalmaz, egészen pontosan 17-et egy 100 grammos adagban. Előnyös hatásai javát antioxidánsainak, a polifenoloknak köszönheti, amelyek közt a katekin is jelen van. Ez a vegyület többek között a zöld teának is zsírégető tulajdonságokat kölcsönöz, ami nincs másképp a rebarbara esetében sem.
A rebarbara további jó tulajdonsága, hogy rengeteg rost van benne, így segíti az emésztést, salaktalanít és laktat. A zöldségből egy 100 grammos adag elfogyasztása képes fedezni az egészséges csontokhoz szükséges kalciummennyiség tizedét, a véralvadást gátló K-vitamint tartalmaz, valamint a bőr és szem számára nélkülözhetetlen lutein van benne.
Így edd, hogy égesse a zsírt!
A rebarbara levele túl sok oxálsavat tartalmaz, így nem fogyasztható, csak a vastag levélnyelek, amelyeket frissen számos étel alapanyagaként használhatsz a fogyókúra során.
Ahhoz, hogy jó eredményeket érj el a diétával, ha desszertet készítesz a rebarbarából, ne használj cukrot, vagy csak minimális mennyiségben, és akkor is inkább xilit formájában. Egészséges és ízletes süteményeket készíthetsz 250 kalória alatt például, ha ezeket kipróbálod - több rebarbarás tippet is találsz köztük!
Emellett édes formájában kompót, lekvár vagy szósz is készülhet a zöldségből, a melyeknek mindig remek kiegészítője az eper, a körte és az áfonya.
Amikor főételként készíted el a rebarbarát, gyömbérrel, vaníliával vagy fahéjjal érdemes fűszerezni. Ilyen formában könnyű krémlevest főzhetsz belőle, vagy lecserélheted a gyümölcsleves egyes összetevőit rebarbarára, sőt, húsok mellé is felszolgálhatod a párolt alma helyettesítőjeként.
Amennyiben italként is szeretnéd kipróbálni, készíthetsz belőle fogyasztó vizet, vagy teát forrázhatsz bioboltokban kapható gyökeréből, mely számos egyéb probléma kezelésére is alkalmas.
Kinek nem ajánlott a rebarbaradiéta?
A rebarbara-monodiéta, amelyben minden étkezés helyett csak a zöldséget eszed, egyáltalán nem ajánlott. Egészséges nassolnivalóként nyersen vagy különböző diétás ételek formájában azonban a legtöbb esetben nyugodtan alkalmazható a növény. Egyedül oxálsavtartalma miatt ellenjavallott azok számára, akik korábban vesekővel küzdöttek, ugyanis a vegyület nagy mennyiségben elősegítheti a kő ismételt kialakulását.
OLVASD EL EZT IS!