10 fogyókúrás zöldség, ami felfúj: kevés bennük a kalória, egészségesek, mégis óvatosan fogyaszd őket
Ezek a zöldségek fújhatnak fel a legjobban a fogyókúra során.

felfujo-etelek-cover
Ez is érdekelhet

Férfiak fecskében - a nyár legfrissítőbb vígjátéka, igaz történet alapján (x)

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

beauty and style

Így még nem láthattad Palvin Barbit: tehenészlánynak öltözve sétált Párizsban »

Ezért a fürdőruhafazonért rajong a világ - Merész, de megnyújtja a lábakat »

A legmenőbb smink az Instán, mégsem ajánljuk: ezért ne utánozd le soha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zöldségek fontos részei a fogyókúrának, hiszen sok rost van bennük, ami segíti az emésztést, eltelít, így sokáig nem leszel éhes, ha köretként nem rizst vagy krumplit eszel.

Azonban nem csak az egészségtelen ételek fogyasztásának lehet kellemetlen mellékhatása. A bélgázképződés egy általános, mindennapi folyamat, annak az eredménye, hogy a meg nem emésztett ételt a bélbaktériumok lebontják. Kiválthatja az is, ha túl gyorsan eszel, mert ilyenkor levegő jut a gyomrodba. A fő bűnösök általában a tejtermékek, a gabonafélék és a finomított élelmiszerek, de néha a fogyókúrához hasznos zöldségek is okozhatnak puffadást vagy gyomorpanaszokat.

Felfújó zöldségek

A felfúvódást okozó zöldségek esetében elsősorban a megemészthetetlen összetett szénhidrátok a hibásak, amik a vastagbélbe kerülnek, és ott a feldolgozásuk során különböző gázok születnek. A következő tíz zöldség okoz a leggyakrabban gyomorpanaszokat.

A képek forrása: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük