10 fogyókúrás zöldség, ami felfúj: kevés bennük a kalória, egészségesek, mégis óvatosan fogyaszd őket
Ezek a zöldségek fújhatnak fel a legjobban a fogyókúra során.

felfujo-etelek-cover
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zöldségek fontos részei a fogyókúrának, hiszen sok rost van bennük, ami segíti az emésztést, eltelít, így sokáig nem leszel éhes, ha köretként nem rizst vagy krumplit eszel.

Azonban nem csak az egészségtelen ételek fogyasztásának lehet kellemetlen mellékhatása. A bélgázképződés egy általános, mindennapi folyamat, annak az eredménye, hogy a meg nem emésztett ételt a bélbaktériumok lebontják. Kiválthatja az is, ha túl gyorsan eszel, mert ilyenkor levegő jut a gyomrodba. A fő bűnösök általában a tejtermékek, a gabonafélék és a finomított élelmiszerek, de néha a fogyókúrához hasznos zöldségek is okozhatnak puffadást vagy gyomorpanaszokat.

Felfújó zöldségek

A felfúvódást okozó zöldségek esetében elsősorban a megemészthetetlen összetett szénhidrátok a hibásak, amik a vastagbélbe kerülnek, és ott a feldolgozásuk során különböző gázok születnek. A következő tíz zöldség okoz a leggyakrabban gyomorpanaszokat.

A képek forrása: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük