Puffadás ellen: íme, a leggyorsabb temészetes megoldások
A fahéj vagy a kömény hatékony házi gyógymód lehet a puffadásra.

Dia

 	Kömény 	A köménytea puffadásra, illetve a görcsös gyomor- és bélpanaszok kezelésére is kiválóan alkalmas. A köménytermést közvetlenül a felhasználás előtt morzsold szét, hogy az illóolaj vízben oldódhasson. Egy-két teáskanál köménytermést törj össze mozsárban, majd önts rá egy csésze forrásban lévő vizet. 	Kapcsolódó cikk: 	Napi egy csésze köménytea szájszag és puffadás ellen »

Kömény

A köménytea puffadásra, illetve a görcsös gyomor- és bélpanaszok kezelésére is kiválóan alkalmas. A köménytermést közvetlenül a felhasználás előtt morzsold szét, hogy az illóolaj vízben oldódhasson. Egy-két teáskanál köménytermést törj össze mozsárban, majd önts rá egy csésze forrásban lévő vizet.

Kapcsolódó cikk:
Napi egy csésze köménytea szájszag és puffadás ellen »

Dia

 	Kapor 	Ha nem kedveled a kömény aromáját, érdemes a kaporral próbálkoznod. Szélhajtó és emésztéskönnyítő tulajdonsága régóta ismert és elismert. Gazdag illóolajtartalmának köszönhetően - miriszticin és karvon - hatásos görcsoldó is. 	Kapcsolódó cikk: 	Puffadás, aranyér és álmatlanság ellen - Mire jó a kapor? »

Kapor

Ha nem kedveled a kömény aromáját, érdemes a kaporral próbálkoznod. Szélhajtó és emésztéskönnyítő tulajdonsága régóta ismert és elismert. Gazdag illóolajtartalmának köszönhetően - miriszticin és karvon - hatásos görcsoldó is.

Kapcsolódó cikk:
Puffadás, aranyér és álmatlanság ellen - Mire jó a kapor? »

Dia

 	Fahéj 	Tudományosan elismert a fahéj alkalmazása étvágytalanságra és emésztési panaszokra, például puffadásra, teltségérzetre és a gyomor-bél traktus enyhe, görcsös panaszaira. Egy teáskanál apróra vágott, szárított fahéjat forrázz le 2 dl, forrásban lévő vízzel, hagyd állni lefedve tíz percig. 	Kapcsolódó cikk: 	Így használd a fahéjat puffadás és köhögés ellen! »

Fahéj

Tudományosan elismert a fahéj alkalmazása étvágytalanságra és emésztési panaszokra, például puffadásra, teltségérzetre és a gyomor-bél traktus enyhe, görcsös panaszaira. Egy teáskanál apróra vágott, szárított fahéjat forrázz le 2 dl, forrásban lévő vízzel, hagyd állni lefedve tíz percig.

Kapcsolódó cikk:
Így használd a fahéjat puffadás és köhögés ellen! »

Dia

 	Angyalgyökér 	Az angyalgyökér emésztést támogató és nyugtató vegyületei segítik megszüntetni a puffadást, valamint felgyorsítják a mérgek távozását a szervezetből. Bizonyos típusú máj- és epebetegség esetén is alkalmazható. 	Kapcsolódó cikk: 	Egyetlen gyógynövény puffadás és mérgek ellen »

Angyalgyökér

Az angyalgyökér emésztést támogató és nyugtató vegyületei segítik megszüntetni a puffadást, valamint felgyorsítják a mérgek távozását a szervezetből. Bizonyos típusú máj- és epebetegség esetén is alkalmazható.

Kapcsolódó cikk:
Egyetlen gyógynövény puffadás és mérgek ellen »

Dia

 	Levendula 	Ha már sok mindent kipróbáltál, de eddig még nem találtad meg a számodra legjobb megoldást puffadás ellen, a levendulaolaj segíthet. A tea alternatívájaként egy-négy csepp levendulaolajat tegyél egy kockacukorra. Étkezést követően fogyaszd, így segít megszüntetni a kellemetlen teltségérzetet. 	Kapcsolódó cikk: 	Így használd a levendulaolajat puffadás és nátha ellen! »

Levendula

Ha már sok mindent kipróbáltál, de eddig még nem találtad meg a számodra legjobb megoldást puffadás ellen, a levendulaolaj segíthet. A tea alternatívájaként egy-négy csepp levendulaolajat tegyél egy kockacukorra. Étkezést követően fogyaszd, így segít megszüntetni a kellemetlen teltségérzetet.

Kapcsolódó cikk:
Így használd a levendulaolajat puffadás és nátha ellen! »

Dia

 	Kamilla 	A hatékony gyógynövény segít, ha esténként rendszeresen felpuffad a hasad. A panasz hátterében ilyenkor emésztőrendszered túlzott érzékenysége állhat, de előfordulhat, hogy szervezeted nem termel elegendő mennyiségű enzimet az élelmiszerek lebontásához. A növényi savak segítik az emésztést. 	Kapcsolódó cikk: 	Így használd a kamillát puffadás és ínyvérzés ellen! »

Kamilla

A hatékony gyógynövény segít, ha esténként rendszeresen felpuffad a hasad. A panasz hátterében ilyenkor emésztőrendszered túlzott érzékenysége állhat, de előfordulhat, hogy szervezeted nem termel elegendő mennyiségű enzimet az élelmiszerek lebontásához. A növényi savak segítik az emésztést.

Kapcsolódó cikk:
Így használd a kamillát puffadás és ínyvérzés ellen! »

Dia

 	Zsálya 	Amennyiben gyakran okoz problémát a kellemetlen puffadás, érdemes kizárni a szervi okokat, illetve próbáld ki a zsályateát. Egy csésze teához egy púpozott teáskanál szárított zsályalevélre lesz szükséged. Ezt forrázd le, hagyd állni néhány percig, majd szűrd le. Ne hagyd kihűlni, fogyaszd olyan melegen, ahogy csak bírod. 	Kapcsolódó cikk: 	Izzadás, szájszag és puffadás ellen - Mire jó a zsálya? »

Zsálya

Amennyiben gyakran okoz problémát a kellemetlen puffadás, érdemes kizárni a szervi okokat, illetve próbáld ki a zsályateát. Egy csésze teához egy púpozott teáskanál szárított zsályalevélre lesz szükséged. Ezt forrázd le, hagyd állni néhány percig, majd szűrd le. Ne hagyd kihűlni, fogyaszd olyan melegen, ahogy csak bírod.

Kapcsolódó cikk:
Izzadás, szájszag és puffadás ellen - Mire jó a zsálya? »

Ezt is szeretjük
Fotó: