Gömbölyű és kemény popsi, tónusos combok: 30 perces otthoni edzést mutatunk
A legfeszesebb farmernadrág is tökéletesen mutat majd rajtad.

GettyImages-1293152935
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nők többségénél - a hastájékon megjelenő úszógumi után - a lapos fenék és a petyhüdt combok formálása okozza a legnagyobb fejtörést az alakjukkal kapcsolatban.

A legtöbb comb- és lábformáló gyakorlat egyszerre dolgoztatja a feneket is, de vannak kifejezetten a popsi alakján dolgozó mozdulatok, amelyek elengedhetetlenek, ha feszes idomokra vágysz.

Feltolják a popsit, feszesítik a combokat

Az alábbi, hat gyakorlatból álló edzést bárhol elvégezheted, nincsen szükség hozzá semmilyen eszközre. Persze, ha hatásosabb eredményre vágysz, nehezítheted a gyakorlatokat gumiszalaggal, bokasúlyokkal vagy másfél kilós súlyzókkal. Gyakorlatonként 5 percnyi időt szánj rájuk. Ez soknak tűnhet, de két hét alatt látványos lesz a változás.

GettyImages-883904934

A gyakorlatok előtt ne feledkezz meg a bemelegítésről, ami legalább olyan fontos része minden edzésnek, mint a tényleges gyakorlatok, ugyanis ezzel készíted fel a szervezetedet és az izmaidat a megerőltetésre, ezért semmiképpen sem szabad kihagyni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Csípőemelés talajon

Helyezkedj el a talajon, a csípődet emeld fel, miközben az egyik lábadat kinyújtva tartod. A kezek legyenek a tested mellett. Végezz mindkét lábaddal két és fél perc emelést. A gyakorlat alaposan megdolgoztatja a fenék izomrostjait, de segít csökkenteni a csípő-, a térd- és a hátfájást is.

GettyImages-840841254

Guggolás súlyzókkal

A guggolás az egyik leghatékonyabb popsiformáló gyakorlat, ami a belső combokat és vádlit is megmozgatja. Ehhez a gyakorlathoz nem kötelező, de ajánlott a súlyzók használata, hiszen így még hatásosabb lehet a végeredmény. Állj vállszéles terpeszbe, a lábaid legyenek párhuzamosak, a lábfejed pedig nézzen előre. A hátad legyen egyenes. Fogd a kezedbe a két súlyzót és nyújtsd előre a karod. Végezz guggolásokat. 

GettyImages-1289371347

Kitörések

A kitörés az egyik leghatásosabb fenék- és comberősítő gyakorlat, ugyanakkor nagy terhelést ró a térdekre, ezért különösen fontos, hogy az ember helyesen végezze. Állj csípőszéles terpeszbe, majd az egyik lábaddal lépj előre. Először a sarkad érje a földet. Azután ereszkedj le addig, amíg az előrelépő lábad combja párhuzamos, a szára pedig merőleges nem lesz a talajjal. A térded zárjon be 90 fokos szöget. Eközben a törzsedet tartsd végig egyenesen. A térdedet röviden leérintheted a földre, azután emelkedj vissza állásba, és ismételd a gyakorlatot a másik lábaddal is. Próbáld meg lassan és ne lendületből végezni.

GettyImages-1288561142

Guggolás kanapén

Helyezd az egyik lábfejed a kanapé vagy szék szélére, a másikat hajlítsd be 90 fokos szögbe, majd végezz apró guggoló mozdulatokat. A hátadat tartsd egyenesen, a kezedbe pedig két súlyzót is foghatsz, hogy nagyobb erőt kelljen kifejteni a guggoláshoz, ezáltal hatásosabb lesz a gyakorlat. 

GettyImages-1293152935

Feszesítés miniszalaggal

A pár száz forintos gumiszalaggal hihetetlen hatékonysággal lehet eredményeket elérni.  Ez a gyakorlat egyszerűnek tűnik, de egy percig folyamatosan csinálva érezni fogod, milyen jó popsiformáló gyakorlat, ami a comb és a csípő körüli izmokat is alaposan megdolgoztatja. Feküdj hanyatt a talajon, és húzd fel a térdeidet. Emeled meg a csípődet olyan magasra, hogy a törzsed és a combok egy vonalba kerüljenek. A mini band legyen a combjaidon átbújtatva, úgy végezd egy percig a gyakorlatot.

GettyImages-1158914996

Hegymászó póz

A hegymászó póz jót tesz a derék- és hátfájásnak, mindeközben a hasizmokat, valamint a comb- és fenékizmokat is edzi. Támaszd meg magad a két kezeden, a lábaid legyenek kinyújtva, majd egyik és másik térdedet emeld a mellkasodhoz. A gyakorlatot végezd ritmikusan és intenzíven. Minden perc után pihenj fél percet. 

GettyImages-1007795274

10 egyszerű gyakorlat, amibe nagy túlsúllyal is belevághatsz

Sokkal érdemesebb néhány kezdőbarát, egyszerű otthoni gyakorlattal indítani, melyek segítenek az alapvető edzettség kialakításában, kímélik az ízületeidet, és olyan jó mintákat rögzítenek az izommemóriádban, melyek az összetettebb, nehezebb mozdulatok során is hasznodra válnak majd.

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük