Feszesíti a hasat, megszünteti a hátfájást, és napi 10 perc: így variáld a plankot 8-féleképpen
Csak napi tíz perc, de hatékonyan égeti a felesleget.

GettyImages-1158200371
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A plank a leghatásosabb hasizomgyakorlatok közé tartozik, hiszen megdolgoztatja az egyenes, haránt és külső ferde hasizmot, de hatékonysága nem csak ebben merül ki. A helyesen kitartott pozícióban minden porcikád megfeszül, ezáltal erősíti a core izmokat, a hát középső és alsó izmait, a gerincfeszítő izmokat, a csípő és medence izmait, valamint a nagy farizmot és a négyfejű combizmot is.

A statikus, izometrikus gyakorlat lényege, hogy a pozíciók megtartása révén erősödik az izomzat, enyhül a hátfájás, és az edzések előrehaladtával nem az ismétlésszámokat, hanem az időtartamot kell növelni, így rövid idő alatt még látványosabb eredményeket tudsz elérni.

8 hatásos plank gyakorlat

A statikus pózok előnye, hogy kezdők és nagy túlsúllyal rendelkezők is bátran végezhetik, hiszen nem terhelik az ízületeket, javítják az izmok oxigénellátását, és növelik az állóképességet. Ugyanakkor magas vérnyomás vagy sérv esetén nem ajánlott ez az edzésforma.

Miután bemelegítettél, mindegyik mozdulatot tartsd ki egy percig, a pózok között pedig tarts félperces szüneteket. Csak napi tíz perc, de hatékonyan égeti a felesleget!

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük