Miért és hogyan fogyaszt a paradicsom? Mutatjuk a legjobb diétatámogató ételeket
A nyár legjobb fegyvere a plusz kilók ellen a paradicsom.

sult-paradicsom
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akár a zöldségek, akár a gyümölcsök közé sorolod, az tagadhatatlan, hogy a paradicsom állandó összetevője a nyári ételeknek. Nem véletlen a népszerűsége, hiszen kellemes, édeskés íze nem csak a gasztronómia szerelmeseinek kedvez, a fogyni vágyókat is segíti a céljuk elérésében. 

A paradicsomban kifejezetten kevés a kalória, mindössze 18 kcal található 100 grammjában, emellett viszont rengeteg, az immunrendszer számára fontos C-vitamint, és eltelítő, emésztést támogató rostot tartalmaz. Kutatások igazolják, hogy a paradicsomlé fogyasztása felgyorsítja a zsíranyagcserét, ezért annyi friss paradicsomot kell építeni a diétás étrendbe, amennyit csak lehet.

Fogyókúra paradicsommal

Az alábbi válogatásban összegyűjtöttünk néhány paradicsomos ételt, amit érdemes kipróbálni idén nyáron. Vannak köztük egzotikusabbak és ismerősebbek is, de mindegyik finom ízekkel dobja fel a diétát. 

A képek forrása: Getty Images

Találd meg a saját utadat!

A növényi alapú táplálkozás egészséges, természetes és fenntartható. Ha tudatosan táplálkozol, mert fontos számodra a testi-lelki harmónia, a többi élőlény és a holnap; ha hiszel benne, hogy békében kell élned a környezettel, és hogy az vagy, amit megeszel; ha meg akarod őrizni a Földet a mai és a jövendő generációk számára úgy, ahogyan te kaptad az elődöktől, akkor a Flora útja a te utad.

Promóció

Ezt is szeretjük