Miért és hogyan fogyaszt a paradicsom? Mutatjuk a legjobb diétatámogató ételeket
A nyár legjobb fegyvere a plusz kilók ellen a paradicsom.
Akár a zöldségek, akár a gyümölcsök közé sorolod, az tagadhatatlan, hogy a paradicsom állandó összetevője a nyári ételeknek. Nem véletlen a népszerűsége, hiszen kellemes, édeskés íze nem csak a gasztronómia szerelmeseinek kedvez, a fogyni vágyókat is segíti a céljuk elérésében.
A paradicsomban kifejezetten kevés a kalória, mindössze 18 kcal található 100 grammjában, emellett viszont rengeteg, az immunrendszer számára fontos C-vitamint, és eltelítő, emésztést támogató rostot tartalmaz. Kutatások igazolják, hogy a paradicsomlé fogyasztása felgyorsítja a zsíranyagcserét, ezért annyi friss paradicsomot kell építeni a diétás étrendbe, amennyit csak lehet.
Fogyókúra paradicsommal
Az alábbi válogatásban összegyűjtöttünk néhány paradicsomos ételt, amit érdemes kipróbálni idén nyáron. Vannak köztük egzotikusabbak és ismerősebbek is, de mindegyik finom ízekkel dobja fel a diétát.
A képek forrása: Getty Images
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- avokádó
- fogyasztó praktikák