Képeken 10 ínycsiklandó paleoétel, ami csakugyan isteni: reggeli-, ebéd- és vacsoraötleteket is mutatunk
Bár a paleoétrend sok mindent tilt, így is lehet változatosan és sokszínűen étkezni.

GettyImages-1162439553
beauty and style
Top olvasott cikkek

A paleolit étrend olyan táplálékok elfogyasztását javasolja, amit annak idején vadászattal vagy gyűjtögetéssel az ősember könnyen beszerzett, mint például a nyers zöldségeket, bogyós gyümölcsöket, halakat és húsokat. Az őskőkorszakban, azaz a paleolitikumban még hírből sem ismerték a burgonyát, a hüvelyeseket vagy a feldolgozott élelmiszereket, úgy, ahogy az elhízást és a civilizációs betegségeket sem.

Az iparosodott társadalom elterjedésével megjelentek az úgynevezett neolit ételek, mint például a gabonák, a tejtermékek, a hüvelyesek és az előrecsomagolt, feldolgozott élelmiszerek, húskészítmények vagy a cukor. A paleolit étrend minden ilyen "hamis" étel fogyasztását kiiktatja.

10 finom paleoétel

Évek óta nagy népszerűségnek örvend ez a táplálkozástípus, hiszen a legtöbb javasolt élelmiszer kalóriaszegény, de laktató, így az életmódváltás, különösen nagyobb túlsúly esetén jó pár mínusz kilót eredményezhet. 

A paleoétrend mellett is lehet változatosan és sokszínűen étkezni. Reggeli-, ebéd-, vacsora- és desszertötletet is mutatunk. 

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük