Támogatja a diétát, csökkenti a vércukrot: padlizsános ételek, amik elképesztően finomak
A padlizsán nemcsak egészséges, de jó barátja a diétának is.

toltott-padlizsan
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A padlizsán nemcsak nagyon finom, de olyan diétás tulajdonságokkal is bír, amelyek miatt jó kiegészítője lehet a fogyókúrának.

A padlizsánban, ebben a Délkelet-Ázsiából származó növényben rengeteg a vitamin és az ásványi anyag, és különösen magas az antioxidáns-tartalma. Kifejezetten sok benne például az antocianinok közé tartozó nasunin, amely élénk lila színét adja, és bizonyítottan hatásos a káros szabad gyökök ellen, így segít csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek és a rák kialakulásának kockázatát.

Padlizsán a diétában

A padlizsán nem csak az egészségmegőrzés szempontjából fontos. Kifejezetten jó fogyókúrás étel is, hiszen magas rosttartalmának köszönhetően hosszan eltelít, alacsony kalóriatartalma miatt pedig könnyen beilleszthető a diétába. A vércukorszint kordában tartásában is jó társ lehet,  megakadályozza, hogy a vércukor hirtelen megugrása, majd lezuhanása falási rohamokat indítson. Ezenkívül kísérletek igazolják, hogy a padlizsán csökkenti a cukor felszívódásárt felelős egyik enzim szintjét is. 

A padlizsán kellemes, semleges, enyhén kesernyés, a tököt idéző ízének köszönhetően számtalan étel alapanyaga lehet, de falhasználása még annál is sokoldalúbb, mint amire az ember eleinte gondol. Mutatjuk a legfinomabb, legízletesebb diétás padlizsános ételeket.

A képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük