8 összetett szénhidrátforrás, amit bátran ehetsz a fogyókúra alatt is: vigyáznak a vonalaidra

Ezeknek az összetett szénhidrátforrásoknak a tányéron a helyük a bennük lévő értékes tápanyagok és rostok miatt.

GettyImages-1166485619
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szénhidrátra sokan mumusként gondolnak, pedig egyáltalán nem szabad egy kalap alá venni őket, hiszen a kifejezés több fajtát is magába foglal, köztük az egyszerű és az összetett szénhidrátokat is.

Az egyszerű típusba tartoznak azok, amik gyorsan felszívódnak, hirtelen megemelik a vércukorszintet, mint a cukor vagy a búzafinomliszt, a komplex szénhidrátok pedig a lassú felszívódású, rostokban gazdag fajtáknak a gyűjtőneve, amilyenek a teljes kiőrlésű gabonák is.

Összetett szénhidrátok

Szénhidrátra szüksége van a szervezetnek ahhoz, hogy energiához jusson, ez biztosít a sejtek számára üzemanyagot. De az egészség- és alakformálás szempontjából lényeges, hogy főleg az összetett szénhidrátok domináljanak az étkezések alatt. Ezeket hosszabb ideig tart megemészteni, nem emelik hirtelen a vércukorszintet, így fogyasztásuk után elkerülhető a szénhidrátéhség, és a túlevést is gátolják. 

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük