Adj le vidáman 5 kilót márciusban! Olasz diéta kalóriaszámlálás nélkül
Felejtsd el a félkész ételeket, élvezd az ízeket, és fogyj könnyedén az olasz diétával!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Van, akinek fogódzót, igazodási pontot ad, ha számolhatja az étkezés során bevitt kalóriákat, míg más úgy érzi magát tőle, mintha matekórán ülne.

Ha az utóbbiak táborát gyarapítod, talán lesz kedved belevágni az olasz diétába, mely amellett, hogy segíti a fogyást, az ételek élvezetéről is szól.

Ne kapkodj!

A déli, mediterrán országokban jóval több időt szánnak az étkezésre, mint a világ nyugati felén. Ennek hatása nemcsak az itt élők hangulatán látszik meg, de a testalkatukon is. Számos kutatás bizonyította már, hogy a ráérősen elköltött ebéd során kevesebb kalóriát viszel be a szervezetedbe.

Ráadásul ilyenkor az emésztőrendszernek is több ideje van feldolgozni a bevitt táplálékot, aminek köszönhetően elkerülhetőek az olyan kellemetlen panaszok, mint a puffadás vagy a gyomorégés. Erről a témáról bővebben olvashatsz korábbi cikkünkben.

Ne csak spagettit és pizzát!

Ha olasz ételekről van szó, az első két táplálék, ami mindenkinek beugrik, a pizza és a spagetti. Érdemes azonban észben tartanod, hogy ahogyan mi sem eszünk mindennap lángost és gulyást, úgy az olaszok étrendje sem csak sztereotip menükből áll.

Amellett, hogy valóban kedvelik a tésztaféléket, rengeteg gyümölcsöt, zöldséget fogyasztanak. Napraforgóolaj helyett olívaolajat használnak, kevés vörös húst esznek - inkább a szárnyasok és a halak kerülnek előtérbe. Ha pedig alkoholt isznak a vacsora mellé, elsősorban vörösborra voksolnak - melynek nemcsak szívvédő, de fogyasztó hatása is lehet, ha okosan adagolod.

Friss ételekkel, diéta nélkül

Fontos, hogy ha szeretnél átállni az Olaszországban szokásos táplálkozási formára, ne fogyókúrának tekintsd a dolgot. Fogyassz elsősorban friss alapanyagokból készült ételeket, de legalábbis iktasd ki étrendedből a félkész és tartósítószerekben gazdag táplálékokat.

Ehetsz korábban sosem próbált zöldségeket, gyümölcsöket - például kapribogyót, articsókát -, és nagyon fontos, hogy élvezd az ételek ízét. Ne fogyókúrázz, hanem próbálj átállni egy friss, minőségi alapanyagokból álló étrendre, ami örömöt szerez! Ezzel a módszerrel könnyen megszabadulhatsz márciusban akár öt kiló feleslegtől is. A mintaétrendért kattints korábbi cikkünkre!

Ezt is szeretjük