A leggyakrabban használt olajok kalóriatartalma - Ritkán számolják bele az ételbe
Fogyókúra alatt nemcsak a különböző ételek összetevőire kell figyelni, hanem a sütésre vagy kiegészítésként használt olajra is.

olajok cikk cover
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Bárhová nézünk, tengernyi gyöngy mindenütt: így viseld a szezon kedvenc díszítőelemét, ha unod a nyakláncot »

Átlagos lányból dögös Intsa-modellé sminkelte magát: elképesztő átváltozás! »

Palvin Barbara karikás szemekkel is gyönyörű: a Victoria’s Secret végre nem tolta túl a Photoshopot »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Több tanulmány mellett a Harvard Egyetemen végzett kutatás is bizonyította, hogy az embernek minden tápanyagra szüksége van. Zsiradékokra, szénhidrátra, fehérjékre egyaránt.

A zsiradékok közé tartoznak a zsírok és az olajok, amiknek bizonyos fajtái jóval egészségesebbek társaiknál. Szinte mindenki tart a konyhában olyan olajokat, amiket sütésre vagy salátadresszingként használ. Azonban, ha valaki figyelni akar a bevitt kalóriamennyiségre, nem árt tisztában lenni az oly gyakran használt olajok kalóriatartalmával.

Olajok a konyhában

A zsiradékok által bevitt kalóriamennyiséget sokan nem számoljak bele napi kalóriabevitelbe, pedig vannak kiugró értékek is közöttük. Aztán egyszer csak az ember azt veszi észre, hogy a mérleg nyelve gyanúsan sok ideje stagnál, annak ellenére, hogy már épp hogy dalra nem fakad a tányér a sok egészséges étel láttán. Különböző okai lehetnek a jelenségnek, többek között a nem megfelelő zsiradék használata, azaz az észrevétlen, túlzott kalóriabevitel.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük